Ghid turistic Darjeeling

Recomandat pentru: gradina zoologica, manastire, gradina botanica, gradini, templu, natura

Despre Darjeeling

Darjeeling este un oras mic din India, cu o populatie de numai 132.000 de locuitori, dar care este extrem de vizitat de catre turisti, datorita inaltimii la care este situat, si anume la aproximativ 2.045 de metri. El este cunoscut, in special, pentru industria de ceai, dar si pentru Statia de tren Darjeeling, ce apartine Patrimoniului Mondial Unesco.

Cresterea economica a acestei zone a inceput sa fie vizibila imediat dupa aparitia colonistilor britanici, la inceputul secolului al XIX-lea. Cu toate acestea, in anul 2008 o greva a intregii regiuni a dus la stagnarea economiei, unde, pe o perioada de o luna, toate hotelurile, restaurantele, si asa mai departe, au fost inchise. Totusi, de atunci, numarul turistilor care vin sa viziteze Darjeeling a crescut, in fiecare an, in 2012 venind nu mai putin de 7 milioane de persoane.

Desi acest oras nu dispune de un aeroport, pentru a ajunge aici puteti lua un avion catre Bagdogra, aflat la aproximativ 2 ore si jumatate de Darjeeling. Odata ajunsi aici, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa vizitati gradinile de ceai, unde peisajul poate aduce o lacrima oricarui turist.

Unul dintre cele mai vizitate locuri din Darjeeling este reprezentat de Institutul Himalayan Mountaineering, unde se pot observa echipamentele folosite de catre un „Sherpa’, Sir Edmond Hillary – dar si multe alte obiecte – pentru a escalada Muntele Everest, in anul 1953, pe data de 29 Mai.

Gradina Zoologica Himalayana detine o colectie impresionanta de animale ce pot fi gasite in regiunea Himalayana, cum ar fi, de exemplu, leoparzii.

Pe langa acestea, in Darjeeling exista multe obiective turistice reprezentate prin cladiri istorice deosebite, cum ar fi manastirile budhiste. Totusi, daca sunteti in cautarea unui moment de relaxare si meditare, este recomandat sa mergeti pe dealul Tiger. Dar, pentru a il putea vizita, trebuie sa va treziti la 3 dimineata, pentru ca drumul este destul de lung si nu poate fi parcurs decat pe jos. Totusi, pe drum puteti degusta o sumedenie de tipuri de ceaiuri, iar, odata ajungi in varful dealului, veti ramane fara cuvinte si veti zambi, in mod automat, datorita imaginilor pitoresti pe care le veti observa.

Parcul Nightindale este un complex cultural pentru turistii care doresc sa invete mai multe despre cultura indiana. Aici, exista foarte multe programe culturale menite sa ii atraga si distraga pe turisti. Acest complex se afla la aproximativ 3.5 kilometri de gara din Darjeeling si este deschis intre orele 16.00 si 20.00.

Darjeeling