Informatii utile Darjeeling

Date generale


Moneda: Rupie indiana (INR)
Limba oficiala: Hindi, Engleza
Fus orar: GMT 05:30

Darjeeling este recunoscuta pentru


gradina zoologica
manastire
gradina botanica
gradini
natura
templu

Cand este indicat sa vizitati orasul Darjeeling

Clima din Darjeeling este una temperata si dispune, totodata, de 5 anotimpuri: primavara, vara, toamna, iarna si cea musonica. Temperatura medie anuala este de aproximativ 12 grade Celsius si, de obicei, ea nu scade pragul de 9 grade si nu il depaseste pe cel de 15 – 16 grade Celsius.

Temperaturi medii lunare in Darjeeling, India

Este recomandat sa vizitati Darjeeling in luna Ianuarie, Februaria sau Martie, deoarece, in aceasta perioada, Lepchas, Bhutias si Tibetanii celebreaza intrarea in noul an. Dar daca doriti sa mergeti pe perioada verii, atunci nu ezitati sa veniti in luna Iunie, la mijlocul acesteia, deoarece este celebrata ziua Lordului Budha.

Modalitati de plata in Darjeeling

Moneda oficiala din India si, totodata, Darjeeling este rupia. Desi, in alte zone, se pot accepta si dolari, uneori, aici nici un vanzator nu va accepta acest lucru. Dar, stati fara griji, deoarece exista mai multe banci si schimburi valutare, cea mai comuna fiind Banca Nationala a Indiei.

Transportul in Darjeeling

Desi nu exista autobuze in acest oras, deoarece este destul de mic, daca nu vreti sa va plimbati puteti opta catre un taxi. Cu toate acestea, datorita imaginilor pitoresti pe care Darjeeling le ofera, este recomandat sa mergeti pe jos pentru a le putea admira. In plus, puteti inchiria un Jeep pentru a putea vizita unele manastiri sau sate din imprejurimea orasului.

Shopping in Darjeeling

Desi nu exista mall-uri sau centre complexe de cumparaturi, puteti gasi unele magazine cu totul si cu totul unice, cum ar fi cele Dorjee. Aici puteti gasi artefacte si budhiste si o colectie impresionanta de obiecte de artizanat specifice acestei culturi. De fapt, exista un numar foarte mic de magazine in Darjeeling, cele mai importante fiind: Oxford Bookshop – un magazin cu carti si ghiduri de calatorie si Das Studio – un fel de mall, pot fi gasite cateva magazine cu bijuterii si restaurante.

Viza turistica in Darjeeling

Pentru a ajunge in India veti avea nevoie de un pasaport si o viza turistica, aceasta putand fi obtinuta relativ usor de la ambasada Indiei.

Darjeeling