Ghid turistic Guwahati

Recomandat pentru: -

Despre Guwahati

Guwahati este un oras ce dispune de o populatie de aproximativ 1.5 milioane de locuitori, iar limba oficiala din aceasta zona este asameza, un dialect al limbii indiene, si, in mod neoficial, engleza. Totusi, aproape toti locuitorii vorbesc engleza destul de bine la nivel conversational, deci, cel mai probabil, nu veti avea nici o problema in aceasta privinta.

Guwahati este vizitat, de cele mai multe ori, datorita prezentei unor animale destul de rare in India, cum ar fi elefantul asiatic, pitonul, unele primate si tigrul. In acest oras, veti vedea maimute makak la fiecare colt, chiar mai des decat am putea vedea in Romania un animala fara stapan. Totusi, nu trebuie sa va fie frica, deoarece, adeseori, ele nu sunt violente, dar tind, uneori, sa fure mancarea si alte obiecte pe care ele le cred a fi interesante. Asadar, aveti grija la posesiunile dumneavoastra in preajma acestor animale.

Clima subtropicala ce domina acest oras ofera o temperatura relativ constanta, iarna fiind o medie de 19 grade Celsius, iar vara de 26. Totusi, ca si in multe alte orase din India, aici are loc si anotimpul musonic, ce dureaza intre lunile Iunie si Septembrie.

Odata ajunsi in Guwahati, este recomandat sa vizitati Uma Nanda, un templu dedicat zeului suprem Shiva, ce a fost construit in secolul al XVII-lea. Daca sunteti, desigur, un impatimitor al culturii si al aspectului arhitectural al cladirilor vechi, puteti vizita si Templele Jagardana, Ugro Tara, Navagraha, Kamakhya, Bhubaneswari, si multe altele.

Daca doriti sa va cazati intr-un hotel relativ ieftin, atunci este recomandat sa incercati Hotelul Nova, Brahmputra sau Hotelul Brindavan. Desi conditiile nu sunt de lux, pretul pe care il veti plati pentru o noapte de cazare nu va depasi, adeseori, 10 Euro pentru doua persoane.

Guwahati reprezinta un loc ideal pentru cei care doresc o vacanta placuta si, totodata, calma, desigur, daca sunt evitate maimutele makak.

Guwahati