Ghid turistic Hyderabad

Recomandat pentru: arhitectura, istorie, atractii turistice

Despre Hyderabad

Hyderabad este unul dintre cele mai mari orase din India, cu o populatie ce depaseste 7 milioane de locuitori. In trecut, Hyderabad era cunoscut pentru comertul pe care il facea cu diamante si perle, pana la revolutia industriala, cand acest tip de afacere a cazut si au luat nastere altele. Cu toate acestea, in Hyderabad se afla unul dintre cele mai ridicate niveluri de trai din India, in ciuda numarului mare de locuitori.

Din punct de vedere industrial, Hyderabad se lupta cot la cot cu alte orase importante din India, cum ar fi Chennai, aici existand sediul din India al celor de la Google si, totodata, Microsoft. Din aceasta pricina, dar si a multor alte aspecte, economia din Hyderabad creste considerabil de la an la an, avand una dintre cele mai mari rate, in aceasta privinta, din India.

Daca va aflati in Hyderabad, este recomandat sa vizitati asa numitul „Oras Vechi”. Acesta este recunoscut, de fapt, a fi centrul istoric al orasului, unde se pot gasi foarte multe cladiri vechi, ce au fost reconsolidate si refacute pentru a putea mari numarul de turisti care viziteaza orasul. Este destul de greu sa ratati aceasta zona, deoarece ea are in jur de 300 de kilometri patrati, o suprafata comparabila cu partea urbana a Bucurestiului, de exemplu.

Cea mai mare moschee din oras si, totodata, una dintre cele mai vechi, este reprezentata de catre Mecca Masjid. Desi lucrarile au inceput in anul 1617, ele au luat sfarsit in 1694, datorita unor razboaie de cucerire efectuate de catre Imperiul Mughal. Ea a fost conceputa pentru a gazdui peste 10.000 de credinciosi, iar, daca sunteti o femeie si doriti sa o vizitati, trebuie sa aveti acoperite toate partile corpului, in afara de ochi.

Din punct de vedere arhitecturala, cea mai frumoasa cladire din India este Falaknuma Palace, un palat superb construit in anul 1872. Desi veti ramane fara cuvinte atunci cand veti vedea partea exterioara a cladirii, impresia placuta va fi si mai adanc implementata atunci cand veti ajunge in interiorul ei. Aici veti putea gasi diverse sculpturi sau desene, ce au fost create de catre artisti celebri din India ai acelori vremuri.

Goldona Fort, Qutb Shahi Tombs, Qutub Shahi Tombs Site Museum, Moula Ali Dargah, Osmania Arts College, si multe altele, sunt doar unele dintre locurile recomandate pentru a fi vizitate. Indiferent de perioada pe care o veti la dispozitie pentru a vizita Hyderabad, ea nu va fi, cu siguranta, indeajuns de mare pentru a putea vedea toate cladirile istorice din aces oras.

Hyderabad