Informatii utile Hyderabad

Date generale


Moneda: Rupie indiana (INR)
Limba oficiala: Hindi, Engleza
Fus orar: GMT 05:30

Hyderabad este recunoscuta pentru


arhitectura
istorie
atractii turistice

Cand este indicat sa vizitati orasul Hyderabad

Clima tropicala ce se regaseste in Hyderabad face ca acest oras sa poata fi vizitat pe toata perioada unui an. Totusi, spre deosebire de alte zone din India, aici temperaturile de pe timpul iernii oscileaza intre 15 si 20 de grade Celsius, iar cele de pe timpul verii intre 20 si 25 de grade. Totusi, in lunile Iulie si August, temperaturile pot urca chiar si la pragul de 45 de grade Celsius, o valoare insuportabila pentru multi dintre noi.

Temperaturi medii lunare in Hyderabad, India

Modalitati de plata in Hyderabad

Vanzatorii din bazaruri accepta, de obicei, si dolari sau alte monede europene, dar, desigur, este recomandat sa aveti la dumneavoastra rupii, pentru a nu avea surprize. Cu toate acestea, din cauza cresterii economice care are loc in fiecare an in acest oras, la fiecare intersectie veti gasi o banca sau un schimb valutar.

Shopping in Hyderabad

Shilparamam este un complex cultural, supranumit, totodata, „Hi tec city”. In interioul acestuia totul vi se va parea ca venind din viitor, proiectul fiind special conceput pentru ca turistii sa dispuna de o posibilitate inedita de petrecere a timpului liber. In interiorul acestui complex aveti la dispozitia dumneavoastra diverse restaurante, hoteluri, bazaruri, si asa mai departe.

In intregul oras, exista 9 bazaruri pe care le puteti vizita pentru a vedea diferite produse de artizanat. De exemplu, daca doriti haine ieftine, puteti merge in „General Bazaar”, preturile practicate aici fiind extrem de mici in comparatie cu alte locuri din oras. In plus, daca doriti sa cumparati legume si fructe foarte ieftine, duceti-va in Monda Market, un complex imens plin de comercianti.

Viza turistica pentru Hyderabad

Pentru a putea vizita Hyderabad aveti nevoie de un pasaport valabil pe minimum 6 luni si, totodata, de o viza turistica pe care o puteti procura de la ambasada. Viza poate fi obtinuta foarte usor, mai ales daca doriti sa vizitati India in scopuri turistice.

Hyderabad