Informatii utile India

Date generale


Capitala: New Delhi
Moneda: Rupie indiana (INR)
Limba oficiala: Hindi, Engleza
Fus orar: GMT 05:30
Religie: Hindusi (79.5%), Musulmani (14.4%), Crestini (2.5%), Alte religii (3.6%)

India este recunoscuta pentru


arhitectura
puncte de interes
situri religioase
lacasuri de cult
istorie
muzee
palate

Cand este indicat sa vizitati India

Musonul sud-vestic domina de la sfarsitul lunii iunie pana la sfarsitul lui septembrie, aducand cu el o umiditate ridicata si ploi torentiale. In octombrie, cand aceste vanturi se retrag, pamantul se usuca, iar nivelul de umiditate scade. Cu toate acestea, coastele sud-estice au parte de ploi si de furtuni ciclonice pana in ianuarie.

Temperaturi medii lunare in India

In India, vara, care dureaza din martie pana in mai, este torida si secetoasa, cu rafale de vant care ridica o perdea de praf peste campia nordica si cu temperaturi maxime in timpul zilei care ating 40°C. India de Sud este sufocanta si torida, insa, de obicei, temperaturile sunt suportabile, intre 27°C si 29°C.

Informatii utile

In general, India este un loc sigur pentru calatorii, insa un turist reprezinta o tinta naturala pentru hotii obisnuiti si hotii de buzunare, asa ca luati-va masurile obisnuite si pastrati-va banii, cartile de credit, bunurile de valoare si pasaportul intr-o borseta sau intr-un portmoneu tinut in siguranta la gat.

Nu va lasati lucrurile nesupravegheate, mai ales pe plaja. Legarea bagajelor cu lant de bancheta din tren sau de scaunul din autobuz reprezinta o alta masura de precautie pe care si-o iau adesea calatorii indieni.

Oficiile postale sunt deschise intre 10:00 – 16:30, luni – vineri, si pana la 12:00, sambata. Insa in majoritate oraselor mari, Oficiul Postal Central este deschis si sambata panla la 16:30.

Magazinele sunt deschise intre 10:00 – 19:00. Unele magazine se inchid la pranz. Desi duminica este o zi libera in mod oficial, unele localuri din principalele orase mari au renuntat la zilele libere.

Restaurantele sunt de obicei deschise pana la 23:00. Cateva cluburi de noapte si discoteci se inchid mult mai tarziu. Cafenelele din hoteluri sunt deschise adesea tot timpul.

Bancile sunt deschise intre 10:00 – 14:00, in cursul saptamanii, intre 10:00 – 12:00, sambata, in cazul celor mai multe banci straine si banci indiene nationalizate (dintre care cea mai mare este State Bank).

Shopping in India

In ceea ce priveste cumparaturile pe care le puteti face in India, sortimentul de marfuri este uluitor; uitati-va in jur si verificati diferentele de calitate si pret, inainte de a cumpara ceva.

Magazinele care vand obiecte de artizanat (de toate felurile) sunt un bun punct de plecare. Exista covoare de diferite dimensiuni si cu numere diferite de noduri. Daca nu stiti multe lucruri despre covoare, cumparati-le de la centrele comerciale guvernamentale. Presurile si asa-numitele dhurrie din toata tara sunt mai putin scumpe. Exista un sortiment variat de pietre pretioase si semipretioase, bijuterii de aur si argint, traditionale si moderne, adesea mult mai ieftine decat in Europa.

India este celebra pentru textilele sale din fibre naturale si artificiale, texturi, tesaturi, imprimeuri, modele si culori.

In sud se gasesc figurine sculptate din lemn de santal si lambriuri din lemn, obiecte din alama, cupru si bronz, incrustate, smaltuite, lucrate sau batute.

Lucrari din marmura si hartie turnata, cu modele complicate, reproduceri ale picturilor in miniatura pe hartie sau panza si portmonee, pantofi si genti din piele, toate merita cumparate, la fel ca si obiectele de olarit pictate manual si obiectele din trestie.

Antichitatile si semiantichitatile sunt guvernate de legi stricte ce limiteaza exportarea acestora; atentie la falsuri. Exportul pieilor, blanurilor si obiectelor din fildes este fie interzis, fie guvernat de reguli stricte. Trebuie sa aveti un certificat de vanzare legala si permisiunea de a exporta aceste obiecte.