Ghid turistic Jaisalmer

Recomandat pentru: gastronomie, safari, camile, templu, palat, arhitectura

Despre Jaisalmer

Jaisalmer este un oras destul de mic conform standardelor din India, avand o populatie de aproximativ 55.000 de locuitori. Jaisalmer mai este supranumit „Orasul de Aur” din mai multe motive, in special din cauza ca se afla in apropierea desertului Safari, acesta fiind situt pentru culoarea specifica a nisipului.

In Jaisalmer exista, ca si in multe alte orase din India, un fort, ce poarta numele orasului. Totusi, spre deosebire de celelalte forturi din India, el este inca activ, aceasta fiind o zona extrem de vizitata, aici existand diferite hoteluri, restaurante, magazine, si asa mai departe.

Acest oras nu dispune de un hotel, dar majoritatea oraselor mari din apropierea au curse directe catre Jaisalmer. Dar, daca doriti o aventura inedita si, totodata, unica, puteti opta catre o calatorie de 14 zile pe camila de la Ajmer. Distanta este de 440 de kilometri, iar aventura pe care o veti avea va fi, cu siguranta, una de neuitat si, totodata, unica.

Jain Temple este, de fapt, un complex care dispune de 7 temple, toate fiind legate intre ele prin diferite pasaje secrete si carari. Turistii raman adanc impresionati de vizita pe care o au in acest loc, el fiind intr-adevar unic prin splendoarea arhitecturii sale. Complexul a fost construit in anu l509 si este facut, in totalitate, din piatra, fiind unul dintre cele mai vechi din Jaisalmer.

In plus, asa dupa cum stiati, foarte probabil, din desert se pot vedea cele mai deosebite apusuri si rasarituri. Cu toate acestea, trebuie sa aveti grija sa nu ramaneti peste noapte in desert, deoarece temperaturile ajung sa aiba, adeseori, valori de 0 grade Celsius, spre deosebire de timpul zilei, cand pragul de 40 poate fi depasit, cu usurinta.

Jaisalmer