Ghid turistic Kodaikanal

Recomandat pentru: cascada, lac, natura, pestera, delfini, peisaje

Despre Kodaikanal

Kodaikanal, un oras cu o populatie de 32.000 de locuitori, aflat la o altitudine de 2.133 de metri, se afla in partea de Sud a Indiei si face parte din districtul Dindigul. Acest oras a fost inceput in ideea de a scapa de caldurile exagerate din imprejurimi, unde valorile atingeau, adeseori, chiar si 45 de grade Celsius. Astfel, pe aceste meleaguri, temperatura medie anuala este de aproximativ 18 – 19 grade Celsius, clima fiind cea subtropicala de munte.

Odata ce ati ajuns in Kodaikanal, este recomandat sa vizitati Lacul Berijam, probabil unul dintre cele mai curate din India. Serenitatea si linistea care cuprinde aceasta zona va va trimite, aproape instant, intr-o stare de meditatie, dar aveti nevoie de un permis special, daca doriti sa stati pe perioada noptii, pentru a putea observa, dimineata, rasaritul.

Templul Kurinjiandavar este unul unic in India, deoarece detine, in curtea interioara, niste flori care infloresc o data la 12 ani, iar privelistea pe care o puteti observa dintr-unul dintre cele doua turnuri este una deosebita. Totusi, este bine de stiut ca, pe timpul iernii, doar un turn este deschis, deoarece, adeseori, pe partea unuia dintre ele nu se poate observa nimic, din cauza unei cete preponderente, ce se instaureaza timp de 3 – 4 luni.

Kodaikanal este un oras ce dispune de foarte multe parcuri naturale, menite sa sporeasca numarul de turisti care vin sa viziteze aceste meleaguri. Cele mai frumoase parcuri din Kodaikanal sunt Chettiar si Bryant. In plus, daca doriti sa vedeti niste peisaje cu totul si cu totul unice, este recomandat sa faceti o plimbare pe Coakers si, totodata, incercati sa prindeti rasaritul de pe acest deal, imaginile surprinse fiind extrem de superbe si deosebite.

Asadar, daca va aflati in India, nu ezitati sa petreceti macar o zi in Kodaikanal, mai ales daca iubiti natura si peisajele superbe legate de aceasta.

Kodaikanal