Ghid turistic Lucknow

Recomandat pentru: istorie, monumente, muzee, situri religioase, arta, cladiri administrative, cladiri istorice

Despre Lucknow

Lucknow este o metropola a Indiei, cu o populatie de aproximativ 2.9 milioane de locuitori, fiind, totodata, si capitala statului Uttar Pradesh. Acest oras reprezinta centrul cultural si artistic al partii de Nord din India. In acest oras se vorbeste, in unele locuri, limba engleza, dar, cel mai des, veti observa anumite dialecte din India, precum Urdu, Hindi sau Hindustani.

Un obiectiv turistic pe care persoanele ce viziteaza acest oras nu il rateaza, de obicei, este Bara Imambara and Bhool Bhulaiya. Acesta este unul dintre cele mai mari morminte din partea de Nord a Indiei, fiind construit in anul 1783. De asemenea, pentru cei interesati de acest lucru, aici exista si un labirint menit sa il ajute pe imparat sa scape si sa ii induca in eroare pe cei care atacau orasul. Este bine stiut ca nu veti putea intra cu papucii si, totodata, daca sunteti doar un cuplu si nu puteti demonstra ca sunteti casatoriti, este obligatoriu sa aveti si un ghid.

In plus, cu biletul pe care l-ati cumparat pentru a intra in Bara Imambara, puteti sa il folositi pentru a putea vizita si Chhota Imambara, un mausoleu impetuos construit in anul 1837. In plus, din punct de vedere arhitectural, este recomandat sa vizitati Colegiul Colvin Taluqdars, o cladire construita in anul 1896 ce a fost denumita dupa un colonist britanic, Sir Auckland Colvin.

Daca sunteti un pasionat al istoriei, atunci puteti vizita Ambedkar Memorial, un loc ce a fost construit, recent, pentru a il comemora pe cel care a scris constitutia indiana, Bhimrau Ramji Ambedkar. Este bine de stiut ca, pentru a intra in aceasta zona, nu trebuie sa platiti nimic, dar este posibil ca politia sa va perchezitioneze, pentru a se asigura ca nu veti vandaliza locul.

Lucknow