Ghid turistic Mamallapuram

Recomandat pentru: plaja, temple, relaxare

Despre Mamallapuram

Mamallapuram (Mahabalipuram) este un oras destul de vechi, fiind fondat undeva intre secolele VII si IX, si dispune, in ziua de astazi, de o populatie de numai 12.000 de locuitori. Pe aceste meleaguri exista unele dintre cele mai vechi exemple de arhitectura Dravidiana, multe dintre ele fiind cioplite direct in piatra, iar aici se poate ajunge, cel mai usor, luand un taxi din Chennai, pretul trebuind sa fie de maximum 20 de dolari.

Cea mai veche constructie din aceasta zona este Templul Shore, ce a fost ridicata in anul 700. Desi, in ziua de azi, detaliile arhitecturala sunt foarte slab vizibile, se poate vedea, in mod clar, vechimea de peste un mileniu de care dispune Templul Shore. Din aceasta pricina, toti cei care vor ajunge aici vor ramane impresionati de arhitectura putin ciudata, dar, totodata, deosebita, a acestei cladiri. In jurul aceluiasi an a fost construit si situl Five Rathas, unde se pot vedea 5 sculpturi masive din piatra, care infatiseaza diverse animale, cea mai impozanta fiind reprezentata de un elefant.

In plus, daca doriti sa treziti spiritul aventurier, este recomandat sa vizitati pestera Mahishamardini, unde se pot vedea diverse sculpturi in piatra, cea mai importanta fiind cea a zeului Shiva. In plus, daca doriti sa vedeti mai multe sculpturi in piatra impresionante a unor zei, puteti merge la pestera Varaha.

Din cauza ca orasul este destul de mic, este foarte usor sa va deplasati pe jos, astfel dispunand si de timp pentru a absorbi imaginile deosebite pe care le veti observa. Mamallapuram este un adevarat sit arheologic, el reusind sa ii impresioneze pe toti turistii care viziteaza aceste meleaguri.

Mamallapuram