Informatii utile Mumbai

Date generale


Moneda: Rupie indiana (INR)
Limba oficiala: Hindi, Engleza
Fus orar: GMT 05:30

Mumbai este recunoscuta pentru


situri religioase
arhitectura
puncte de interes
atractii inedite
simbol turistic
plimbari in aer liber

Cand este indicat sa vizitati orasul Mumbai

Temperatura din Mumbai este, adeseori, constanta pe toata perioada anului, ea osciland intre valorile de 25 si 30 de grade Celsius, dar, destul de des, ea poate atinge si chiar depasi pragul de 40. Din acest motiv, Mumbai poate fi vizitat pe toata perioada anului, dar este recomandat sa o faceti mai ales la sfarsitul lunii Ianuarie sau inceputul lunii Februarie, datorita festivalului Kala Ghoda, specificul sau fiind cel de obiecte de artizanat.

Temperaturi medii lunare in Mumbai, India

Modalitati de plata in Mumbai

Din cauza ca orasul Mumbai este asaltat, an de an, de catre turisti si datorita diversitatii culturii, aici sunt acceptate, adeseori, chiar si alte monede decat cea oficiala, rupia. Adeseori, dolarul este o moneda mult mai acceptata decat Euro, chiar daca si aceasta din urma poate fi folosita in unele locuri, cum ar fi intr-un bazar.

Transportul in Mumbai

Aeroportul International din Mumbai, Chhatrapati Shivaji, este cel mai aglomerat aeroport din India si efectueaza zboruri catre marea majoritatea a capitalelor si a oraselor importante din Asia, Europa si America. Desi el are 5 terminale, se pare ca nu sunt indeajuns de multe pentru a face fata numarului mare de locuitori si, totodata, de turisti.

Desi in Mumbai sunt toate tipurile de transport in comun, cum ar fi metrou, autobuz sau tren, nu este recomandat sa le folositi, deoarece, adeseori, ele sunt atat de aglomerate, incat nici un turisti nu ar face fata presiunii si ar avea, cu siguranta, crize de claustrofobie. Cu toate acestea, incercati ricsele cu motor sau sa inchiriati un scuter, pentru a va descurca, cu usurinta, prin aglomeratia infernala din aceasta metropola.

Shopping in Mumbai

Daca doriti sa efectuati o sesiune de shopping in Mumbai, atunci este recomandat sa mergeti la Chor bazaar, aici putand gasi, efectiv, absolut tot ce va doriti, de la alimente pana la obiecte de artizanat unice.

Fashion street este stiuta ca cel mai ieftin si practic loc din Mumbai de unde se pot cumpara haine ieftine si, totodata, de calitate. Dar, daca doriti sa mergeti la un mall, atunci nu va ingrijorati, deoareace la fiecare colt puteti gasi un complex mare de cumparaturi, datorita cresterii economice pe care Mumbai-ul l-a experimentat.

Fie ca aveti nevoie de o peruca, de un animal de casa sau doar de cateva fructe si legume, Piata Crawford este locul cel mai potrivit pentru a le cumpara. In ceea ce priveste cumparaturile, va anuntam ca majoritatea bazarurilor au deschis de luni pana sambata, intre 10:00 – 19:00, duminica fiind inchis. Unele bazaruri ramand deschise pana la ora 21:00.

Haine – incercati Colaba Causeway pentru articole si haine din piele; Fashion Street, M.G. Road, pentru haine vestice din export.

Obiecte de artizanat – incercati la State Emporia, din World Trade Center, Cuffe Parade, si Sir P.M. Road, Fort. La Central cottage Industries Emporium, 34 Shivaji Marg (langa Poarta Indiei) gasiti o mare varietate de marfuri (tel: 202 6564, fax: 202 1101).

Carti – cele mai mari librarii sunt Crossword, Mahalakshmi Chambers, 22 Bhulubhai Desai Road, Breach Candy si Strand, langa HMV, P.M Road, Fort. Incercati, de asemenea, Pustak Bharati, la Bharatiya Vidhya bhavan, K.M. Munshi Marg. 363-462, pentru filozofie si literatura hindusa.

Restaurante in Mumbai

Cateva restaurante din Mumbai sunt enumerate mai jos:
Bade Mian, in spatele hotelului Taj Mahal, Tulloch Road. Gratar in aer liber, renumit pentru kebab.
Chetana, 34 K. Dubash Marg. Kalaghoda Fort, Bombay 400 001. Tel: 284 4968/282 4983/288 1159. Bucatarie vegetariana din Gujarat si Rajasthan, de buna calitate. Deschis de la pranz pana la ora 15:30, apoi intre 19:00 – 23:30.
China Garden, Om Chambers, 123 August Kranti Marg. Kemps Corner, Bombay 400 036. Tel: 363 0841-2. Preturi mari, dar excelenta bucatarie chinezeasca, coreeana, thailandeza si japoneza.
Copper Chimney, 18 K. Dubash Marg, tel: 204 1661. Tandoori excelent, dar scump si feluri de mancare specifice Indiei de Nord. Rezervarile sunt necesare.
Restaurant Golden Gate, B-1 Amerchand Mansion, Madame Cama Road (langa YWCA), Colaba, Bombay 400 039. Tel 202 6306/202 7989. Fructe de mare scumpe, bucatarie chinezeasca si indiana. Bufetul de cruditati servit la pranz este grozav.

Viza turistica pentru Mumbai

Pentru a putea calatori in India si, implicit, in Mumbai, veti avea nevoie de o viza turistica si de un pasaport care este valabil pe o perioada mai mare de 6 luni.