Ghid turistic Muntii Abu

Despre Muntii Abu

Mt Abu, stiut ca si Muntii Abu, este un orasel turistic mic, ce dispune de o populatie de aproximativ 30.000 de locuitori, la o altitudine de 1.220 de metri. Aici nu se poate ajunge decat cu masina sau cu autobuzul, iar cea mai apropiata linie ferata se afla la 25 de kilometri distanta, cea care uneste Ahmedabad de Marwar Junction.

Spre deosebire de celelalte orase, este recomandat sa vizitati Mt Abu in anotimpul musonic, adica intre lunile Iunie si Septembrie, deoarece, in aceasta perioada, natura explodeaza, totul devenit mai deosebit si frumos, culoarea verde fiind cea care domina aceste meleaguri pitoresti.

Pentru a calatori in interiorul orasului, este recomandat sa inchiriati o bicicleta, aceasta fiind cea mai folosita metoda de transport in comun in Mt Abu.

Ca si in multe alte orase din India, in Mt Abu se pot gasi diverse cladiri vechi, cum ar fi Templele Dilwara, un complex de cladiri superbe construite in stilul arhitectural Jain intre secolele XI si XIII. Totodata, multi turisti care vin sa viziteze Mt Abu raman inmarmuriti cand observa imaginile pitoresti oferite de pe malul Lacului Nakki, dar puteti sa si inchiriati, daca doriti, o barca, pentru ca serenitatea sa se afla la cel mai inalt nivel.

Desi exista mai multe temple si cladiri vechi in Mt Abu, motivul principal pentru care turistii vin aici este reprezentat de mediul inconjurator, frumusetea naturii putand fi observata extrem de usor. Intr-adevar, nu exista prea multe magazine sau posibilitati de cazare, dar nici nu va fi nevoie odata ce veti observa peisajele din mediul inconjurator.

Muntii Abu