Ghid turistic Mysore

Recomandat pentru: arhitectura, puncte de interes, cultura, muzee, palat, simbol turistic, situri religioase

Despre Mysore

Mysore este un oras din Estul Indiei ce dispune de o populatie de aproximativ 887.000 de locuitori si se afla la o altitudine de aproximativ 763 de metri. Localnicii de pe aceste meleaguri sunt cunoscute pentru calmul si atitudinea pasnica, iar toti turistii se indragostesc, pur si simplu, de ei, atunci cand ii cunosc.

Conform legendei, numele orasului a fost dat de Zeita Chamundi, dupa ce l-a omorat pe demonul Mahishasurra, existand chiar si un monument care comemoreaza acest eveniment.

Avand in vedere ca, in urma cu cateva decenii, Mysore era unul dintre cele mai calme orase, acum, dupa o crestere semnificativa din punct de vedere economic, orasul a devenit mult mai viu, fiind asaltat de diverse metode de petrecere a timpului liber, cum ar fi mall-uri, cinematografe, si asa mai departe.

De fapt, ceea ce este foarte inedit si interesant la Mysore este faptul ca modernismul a fost implementat intr-un mod deosebit cu partea veche a orasului. Persoanele care guverneaza Mysore au transformat orasul intr-un cu un potential turistic enorm, datorita investitiilor facute. In fapt, Palatul Mysore este superb din cauza arhitecturii sale, dar arata cu totul si cu totul deosebit dupa ce a fost restaurat si puse in evidenta detaliile.

In plus, este recomandat sa vizitati gradinile Brindavan, acesta fiind un prilej inedit de a va relaxa si medita, datorita un sentiment de serenitate pe care numarul mare de fantani arteziene il ofera.

In plus, daca doriti sa vizitati o catedrala superba, construita in stilul arhitectural gothic, este recomandat sa mergeti la Biserica Sf. Philomenas. Este de invidiat faptul ca cei din India restaureaza chiar si constructiile dedicate crestinismului si nu le distrug precum alte culturi din Orientul Mijlociu.

Top obiective turistice Mysore

Palatul Maharajahului din Mysore
Palatul Maharajahului din Mysore

Palatul Maharajahului din Mysore este, daca nu cea mai frumoasa, in mod sigur se gaseste in topul celor mai spectaculoase palate din India. Este, bineinteles,...

Templul Sri Chamundeswari din Mysore
Templul Sri Chamundeswari din Mysore

In primbarile voastre prin Mysore rezervati-va timpul necesar pentru a vizita templul Sri Chamundeswari, aflat pe Dealul Chamundi. Este unul dintre cele...