Ghid turistic Port Blair

Recomandat pentru: istorie, muzee, puncte de interes, cultura, monumente

Despre Port Blair

Cu o populatie de aproximativ 100.000 de locuitori, Port Blair este un oras de coasta pe care turistii il caracterizeaza, adeseori, ca fiind Gradina Raiului. Desi majoritatea insulelor din apropierea nu au o importanta culturala si istorica foarte mare, aceste meleaguri ofera niste imagini cu totul si cu totul deosebite, poate chiar unice prin frumusete.

Este bine de stiut ca Port Blair este, de fapt, o insula din apropierea orasului Chennai, iar principala modalitate de transport recomandata este de a merge cu croaziera pana pe ea, chiar daca, uneori, calatoria poate dura si 3 zile.

Pentru a putea calatori in interiorul acestei insule, cea mai buna modalitate este de a merge, deoarece nu este atat de mare ca si dimenisune. Aveti grija la cei care va invita sa mergeti cu ricsele cu motor, deoarece, adeseori, cer de 3 sau de 4 ori mai mult decat pretul normal. In plus, puteti inchiria si o masina, daca doriti, existand o agentie bazata pe acest profil in apropierea portului.

Ceea ce este inedit la Port Blair este faptul ca se afla, intr-o oarecare masura, in mijlocul unui numar mare de insule, dumneavoastra putand profita de aceasta experienta prin a inchiria o barca si a calatori catre una dintre insule. Odata ce veti calca pe aceasta insula, cu siguranta nu veti mai dori sa plecati si veti ajunge sa va petreceti intreaga vacanta pe aceste meleaguri ce prezinta imagini pitoresti.

Din cauza ca Port Blair abunda, an de an, in privinta numarului de turisti, s-au deschis foarte multe restaurante si hoteluri, toate avand preturi atat pentru cei care doresc un confort de lux, cat si pentru clasa mijlocie.

Top obiective turistice Port Blair

Memorialul din Port Blair
Memorialul din Port Blair

Memorialul din Port Blair adaposteste astazi un muzeu pe locul unde a functionat incepand cu anul 1906 o inchisoare construita de colonistii englezi. Inchisoare...

Port Blair