Ghid turistic Pune

Recomandat pentru: arta, cladiri istorice, cultura, muzee, puncte de interes, ruine

Despre Pune

Pune este o metropola din India care are o populatie de aproximativ 5 milioane de locuitori, fiind al cincilea oras ca marime din aceasta tara, si a fost fondat in secolul al X-lea, conform unor documente istorice.

Desi, in trecut, locuitorii din acest oras erau foarte conservatori, datorita cresterii economice si, implicit, a turismului acestia au devenit sa fie mult mai liberali si mai deschisi. Avand o clima tropicala, temperaturile de aici variaza intre 35 si 40 de grade Celsius pe toata perioada anului, desi, uneori, se pot ajunge si la valori de 42.

Limba oficiala din Pune este Marathi, desi foarte multi locuitori vorbesc, de asemenea, limba Hindi si engleza. In aceasta privinta, nu veti avea nici o problema sa va descurcati in Pune sau in orice alt oras din India, deoarece majoritatea dintre localnici cunosc engleza la nivel conversational.

Una dintre cele mai impozante cladiri din Pune este Palatul Aga Khan, o structura impetuoasa intinsa pe 3 nivele. Arhitectura tipica si faptul ca a fost reconsolidat, face ca aceasta cladire sa fie superba din orice punct de vedere. Pentru a o vizita, trebuie sa mergeti in intervalul orar 09:00 – 20:00.

Muzeul Raja Dinkar Kelkar reprezinta un loc des vizitat de catre turisti, deoarece aici se pot unele dintre cele mai frumoase colectii de arta decorativa din India. Muzeul, in sine, a fost construit in stilul arhitectural Rajasthani, iar, imediat dupa ce veti intra, veti putea observa obiecte de ceramica mai vechi de 2.000 de ani. Alte muzee importante din Pune sunt: Muzeul Tribal, Mahatma Phule, National War si Darshan, un complex unic care a incorporat o tehnologie de prezentarea unica in Orientul Mijlociu, folosindu-se tehnologii holografice 3D.

Templele de pe Dealul Parvati reprezinta un prilej de a explora natura si de a putea observa, in acelasi timp, unele cladiri impresionante, vechi de cateva secole. In plus, aici se afla si Muzeul Parvati, unde sunt tinute, in principal, manuscrise vechi si, de asemenea, portrete ale lui Peshawas.

Chiar daca nu este un oras de coasta, acesta se afla la doar 180 de kilometri de cea mai apropiata plaja, si anume konkan. Este recomandat sa mergeti aici deoarece nu foarte multi turisti stiu de aceasta plaja, ea aflandu-se intr-un sat intr-un loc destul de pustiu. Astfel, daca doriti sa faceti plaja sau inotati in largul marii, tot ceea ce va desparte este un drum de cateva ore.

Din cauza avansului tehnologic din Pune, s-au construit, in ultimul timp, extrem de multe centre de cumparaturi si metode de petrecere a timpului liber. Este recomandat, daca doriti sa va mariti nivelul de adrenalina, sa mergeti la Gliding Centre Pune, unde puteti inchiria un planor pentru a vedea intregul oras Pune. In plus, daca nu stiti cum sa manevrati un planor, exista, in acest complex, cursuri care va invata acest lucru.

Asadar, Pune este o metropola care cunoaste o crestere considerabila din foarte multe puncte de vedere, cum ar fi cel economic, iar turistii care vin sa il viziteze raman adanc impresionati de faptul ca monumentele si cladirile noi au fost implementate intr-un mod ideal cu cele vechi.

Top obiective turistice Pune

Palatul Shaniwar Wada din Pune
Palatul Shaniwar Wada din Pune

Aceasta constructie a servit ca resedinta pentru familia Peshwas si a fost contruita in anul 1732, ulterior fiindu-i adaugate ziduri de protectie cu bastioanae....

Muzeul Raja Dinkar din Pune
Muzeul Raja Dinkar din Pune

Muzeul Raja Dinkar se numara printre cele mai importante obiective turistice din Pune. A fost amenajat in anul 1962 de insusi Raja Dinkar si donat statului...