Informatii utile Pune

Date generale


Moneda: Rupie indiana (INR)
Limba oficiala: Hindi, Engleza
Fus orar: GMT 05:30

Pune este recunoscuta pentru


arta
cladiri istorice
cultura
muzee
puncte de interes
ruine

Cand este indicat sa viziteati orasul Pune

Pune poate fi vizitat in orice perioada a anului, datorita climei tropicale care presupune temperaturi ce variaza intre 35 si 40 de grade Celsius. Desi, in trecut, Pune putea fi un loc chiar hostil, acum locuitorii sunt foarte deschisi la minte si foarte amabili cu turistii.

Temperaturi medii lunare in Pune, India

Intre lunile Iunie si Octombrie, Pune este un adevarat centru cultural si unul al distractiei, deoarece, in aceasta perioada, au loc diferite festivaluri, precum Ganesh Mahotsav – comemorarea celor 10 zile de izolare a orasului, Sawai Gandharva – un festival artistic, Chaturshringi Fair – un festival gastronomic, si multe altele.

Modalitati de plata in Pune

Moneda oficiala din India si, totodata, din Pune este rupia, dar, adeseori, localnicii, mai ales vanzatorii si comerciantii, accepta si alte monede, cum ar fi dolarul sau Euro. Totusi, trebuie sa aveti grija asupra pretului pe care il veti obtine, deoarece, adeseori, acestia vor incerca sa umfle foarte mult valoarea produsului vizat.

Transportul in Pune

Din pacate, Pune nu dispune de propriul aeroport, dar, daca doriti sa ajungeti aici pe aceasta cale, puteti lua un bilet de avion catre Lohegaon, un aeroport militar din preajma acestui oras. Cu toate acestea, este bine de stiut ca transportul aerian este foarte limitat, fiind tinut sub control de catre armata, iar aici se efectueaza zboruri civile doar din Dubai si Frankfurt.

Pune nu are metrou, dar dispune de o retea foarte dezvoltata de autobuze, aceasta fiind, totodata, si cea mai ieftina metoda de transport in comun. Totusi, cel mai recomandat este folositi ricsele cu motor, deoarece ele sunt mici si pot, adeseori sa se strecoare prin traficul infernal care se instaureaza pe strazile din Pune.

 

Shopping in Pune

Desi Pune este o metropola si este, ca oras, intins pe o suprafata foarte mare, doar in districtul Camp se pot gasi unele mall-uri si centre de cumpraturi complexe. In fapt, daca doriti sa vizitati o zona rezidentiala, unde sa gasiti orice doriti, de la restaurante la banci, vizitati B T Kawade Road, aceasta aflandu-se, de asemenea, in districtul Camp.

Viza turistica pentru Pune

Pentru a putea ajunge in India si, de asemenea, in Pune, veti avea nevoie de o viza si de un pasaport valabil pe minimum 6 luni. Daca doriti sa obtineti viza in scopuri turistice, atunci nu va trebui sa aveti vreo problema privind procurarea ei.