Informatii utile Regiunea Goa

Date generale


Moneda: Rupie indiana (INR)
Limba oficiala: Hindi, Engleza
Fus orar: GMT 05:30

Cand este indicat sa vizitati regiunea Goa

Clima din Goa este una tropical musonica, ceea ce inseamna ca temperaturile nu oscileaza foarte mult pe perioada unui an, ea ramanand, de cele mai multe ori, intre valorile de 25 si 27 de grade Celsius. Cu toate acestea, intre lunile Iunie si Septembrie, are loc anotimpul musonic, in care au loc foarte multe furtuni si ploi, dar temperaturile nu se schimba, prea mult.

Temperaturi medii lunare in Goa, India

Daca sunteti un iubitor al concursurilor si al degustarilor de vin, atunci Goa reprezinta regiunea in care vreti sa va aflati. La mijlocul lunii Februarie, in fiecare an are loc concursul „Grape Escape”, unul dintre cele mai mari, in aceasta idee, din India. Cu toate acestea, turistii doresc, adeseori, sa participe la festivalul Carnival, cea mai mare petrecere din Goa. Ea are loc in fiecare an, si incepe cu 40 de zile inaintea Pastelui Catolic si se termina sambata noaptea, la ora 24.00.

Modalitati de plata in Goa

In Goa, se accepta, de cele mai multe ori, doar moneda nationala, precum rupia. Totusi, este posibil ca unii vanzatori de la magazinele cu produse de artizanat sa accepte si alt tip de moneda, cum ar fi Dolarul, dar este posibil ca acestia sa incerce sa va ceara mai mult decat ar valora produsul respectiv.

Transportul in Goa

Atunci cand mergeti in Goa, este recomandat sa vizitati intreaga regiune, mai ales zona rurala. Totusi, daca va aflati intr-un oras, transportul in comun este mai greu de gasit, deoarece doar cateva autobuze si taxiuri isi ofera serviciile. Cu toate acestea, nu ezitati sa intrebati un localnic pentru indrumari, deoarece acestia sunt, adeseori, foarte prietenosi si ofera sfaturi. In plus, daca aveti permis de conducere, puteti chiar si sa inchiriati o masina din capitala regiunii Goa, fiindu-va mai usor sa vizitati aceste meleaguri.

Posibilitati de cazare in Goa

Spre deosebire de restul Indiei, regiunea Goa dispune de unele dintre cele mai mici preturi, cand vine vorba de cazare. Este recomandat sa mergeti la unul dintre localnici pentru a dispune de o cazare, pretul practicat de catre acestia fiind, adeseori, cuprins intre 5 – 10 Euro pe noapte.

Totusi, daca doriti conditii mai bune, exista unele hoteluri mai mici sau pensiuni, unde preturile nu depasesc, adeseori, pragul de 20 de Euro pe noapte.

Shopping in Goa

In regiunea Goa, indiferent de oras, nu exista centre complexe de cumparaturi. De fapt, cele mai multe magazine din aceasta regiune sunt de obiecte de artizanat, pe care localnicii le fabrica. Adeseori, puteti gasi unele obiecte deosebite, mai ales pentru cei care iubesc istoria si cultura.

Cele mai multe magazine din Goa sunt langa plaje si ofera o gama larga de obiecte de artizanat, curiozitati si bijuterii din alte parti ale Indiei. Vanzatorii de pe plaja, care va ofera haine din Rajasthan, esarfe si bijuterii, sunt o adevarata pacoste, insa va puteti tocmi cu ei si veti iesi in castig.

Piata de vechituri organizata in fiecare zi de miercuri pe plaja Anjuna este locul cel mai potrivit daca aveti chef de cumparaturi. S-ar putea sa gasiti bijuterii interesante, realizate manual, centuri vechi cu catarame de argint, haine si costume de baie din Bali, prajituri de casa, biscuiti si alte bunatati. Paziti-va geanta sau portmoneul si nu fiti tentati sa cumparati drogurile care vi se vor oferi.

Viza turistica pentru Goa

Pentru a ajunge in India si, totodata, in regiunea Goa, veti avea nevoie de o viza turistica pe care o procurati de la ambadasa. In plus, veti avea nevoie si de un pasaport care sa aiba un termen de valabilitate mai mare de 6 luni.

Regiunea Goa