Ghid turistic Shimla

Recomandat pentru: casa memoriala, gradini, muzee

Despre Shimla

Shimla este un oras de dimensiuni mici, cu o populatie de aproximativ 145.000 de locuitori, aflat in Nordul Indiei, la o inaltime de 2.205 metri. Desi el este mic, este unul dintre cele mai vizitate orase din India, iar, din punct de vedere economic, turismul reprezinta nucleul si fundatia.

Shimla a fost construit de catre britanici, sub ideea ca va fi capitala de vara a Indiei, dar planurile le-au fost spulberate atunci cand au fost alungati din aceasta tara. Majoritatea cladirilor din Shimla dispun de o arhitectura victoriana, aceeasi care era folosita de catre britanici in secolele XIX si XX.

Din cauza ca se afla la o altitudine de 2.205 metri, clima subtropicala de munte presupun temperaturi destul de scazute, in comparatie cu alte orase din India. Aici, pe timpul iernii temperatura medie este de 5 grade Celsius, iar cea a verii de 18 grade Celsius. Cu toate acestea, temperaturile rareori scad sub 0 grade Celsius, iar, din aceasta pricina, puteti vizita Shimla indiferent de sezon.

Din cauza problemelor legate de drum si altitudine, Shimla dispune de propriul aeroport la 22 de kilometri distanta de oras. Totusi, aeroportul este unul cu trafic national, dar care face legatura cu majoritatea oraselor importante din India, cum ar fi Chnnai, Delhi, Mumbai, si asa mai departe.

Daca va aflati in Shimla, atunci, cu siguranta, nu veti regreta timpul pierdut aici. Daca sunteti un impatimitor al naturii, trebuie doar sa va uitati in jur si va veti relaxa in mod instant. Pe langa aceste lucruri, exista si unele obiective turistice deosebite pe care nu trebuie sa le ratati, cum ar fi Templul Jakhu, care ofera o priveliste pitoroasca si deosebita a muntilor. In plus, puteti profita de Mall-ul din Shimla, acesta fiind principalul centru de cumparaturi, unde puteti gasi restaurante, banci, cluburi, baruri etc.

Top obiective turistice Shimla

Resedinta Viceregelui din Shimla
Resedinta Viceregelui din Shimla

O emblema a orasului Shimla, Resedinta viceregeului se gaseste pe Observatory Hill si servea ca resedinta a viceregelui Indiei, Lordul Dufferin. Arhitectura...

Shimla