Ghid turistic Srinagar

Recomandat pentru: natura, peisaje, gradina botanica

Despre Srinagar

Srinagar este capitala statului Jammu si Kashmir, cu o populatie de aproximativ 1.250.000 de locuitori, la o altitudine de 1.585 de metri. Desi in trecut nu era recomandat sa se viziteze Srinagar, acum turistii pot veni fara probleme pe aceste meleaguri, desi, pe strazi, mai exista, inca, soldati armati. Majoritatea cladirilor vechi au rolul de buncare, iar imaginile pe care le veti observa par a fi scoase din filmele legate de unul dintre razboaiele mondiale.

Este recomandat ca Srinagar sa fie vizitat pe perioada verii, deoarece pe timpul iernii temperaturile pot scadea chiar si sub pragul de 0 grade Celsius, in timp ce vara ele oscileaza intre 15 si 20. Daca doriti sa veniti in Srinagar, atunci puteti lua un avion sau o alta forma de transport pana in Jammu si, de aici, sa mergeti cu autobuzul catre orasul aflati la 1.585 metri altitudine.

Srinagar este stiut, totodata, ca orasul gradinilor, acesta avand cele mai frumose locuri, in aceasta privinta, din India. Gradinile etajate, intinse pe suprafete foarte mari, sunt recunoscute a fi cele mai deosebite din Orientul Mijlociu, acesta fiind unul dintre motivele pentru care turistii vin in Srinagar. Nishat Bagh si Shalimar Bagh sunt doar dintre exemple, acestea fiind cele mai impozante si superbe dintre toate. Imaginile pitoresti ce pot fi observate din interiorul lor va vor surprinde chiar si imaginatia, crezand ca sunteti, mai degraba, intr-un vis, decat intr-un oras din India.

Un alt obiectiv turistic important din Srinagar este Shankaracharya Mandir, un templu ce este dedicat zeului suprem Shiva, iar, pentru a ajunge la el, trebuie sa urcati 250 de trepte. Chiar daca pare epuizant, efortul se merita pe deplin, aceasta constructie fiind una dintre cele mai deosebite din aceasta regiune din tara. Pari Mahal, Chashmashahi, Nehru Garden si Moscheea Hazratbal sunt doar unele dintre obiectivele turistice pe care nu trebuie sa le ratati daca va aflati in Srinagar.

Un lucru inedit este faptul ca Srinagar mai este capitala de vara a regiunii in care se afla, aceasta mutandu-se de la Jammu in perioada celor 3 luni.

Din cauza prezentei armatei, multe persoane ezita sa viziteze Srinagar, iar, din aceasta cauza, nu exista prea multe centre de cumparaturi, mall-uri, hoteluri, si asa mai departe. Cu toate aceste, este recomandat sa vizitati Srinagar daca sunteti un iubitor al naturii, deoarece va veti indragosti, in mod brusc, atunci cand veti vedea, pentru prima data, una dintre gradinile celebre ale orasului.

Srinagar