Informatii utile Srinagar

Date generale


Moneda: Rupie indiana (INR)
Limba oficiala: Hindi, Engleza
Fus orar: GMT 05:30

Srinagar este recunoscuta pentru


natura
peisaje
gradina botanica

Cand este indicat sa vizitati orasul Srinagar

Datorita altitudinii la care se afla Srinagar, iernile pot fi destul de dure, cu vanturi puternice si temperaturi care ajung la valori mai mici de 0 grade Celsius. Cu toate acestea, pe timpul verii, Srinagar ofera un mediu ideal, in care temperaturile oscileaza intre 15 si 20 de grade Celsius, adeseori ele ajungand la 25. Nu se organizeaza vreun festival in Srinagar, dar gradinile reprezinta, ele siesi, un motiv puternic pentru a ajunge in acesta oras.

Temperaturi medii lunare in Srinagar, India

Modalitati de plata in Srinagar

Este posibil ca unii comercianti sa primeasca dolari sau alt tip de moneda, dar este recomandat sa aveti rupii la dumneavoastra, pentru a nu va incurca la pretul oferit. Exista mai multe banci in Srinagar, cea mai importanta fiind Banca Nationala a Indiei, ce se afla in centrul vechi al orasului.

Transportul in Srinagar

Exista doua metode pentru a ajunge in Srinagar, si anume de a lua autobuzul sau un taxi din Jammu, un oras mare din apropiere. Totusi, pe perioada verii transportul poate fi mai scump decat in mod normal, deoarece capitala se muta din Jammu in Srinagar.

Exista trei tipuri de transport in comun in Srinagar: taxiuri, autobuze si ricse cu motor. Indiferent de ceea ce veti alege, de obicei preturile oscilate sunt acceptabile, iar acestia nu incearca, adeseori, sa mareasca pretul daca vad ca sunteti turist.

Shopping in Srinagar

Atunci cand inchiriati o ricsa cu motor, de exemplu, spuneti-i soferului sa va duca la Chowk Ghatanghar, acesta fiind un complex destinat doar cumparaturilor. Un alt centru de cumparaturi ar fi Whole Sale, dar aici preturile practicate sunt putin mai mari decat la Chowk Ghatanghar.

Viza turistica pentru Srinagar

Pentru a putea vizita Srinagar veti avea nevoie de o viza turistica si de un pasaport valabil pe minimum 6 luni. Totusi, viza se poate obtine destul de usor, mai ales daca puteti demonstra ca aveti in cont o suma adecvata de bani, si anume minimum 2.000 de Euro.

Srinagar