Ghid turistic Tuticorin

Despre Tuticorin

Cu o populatie de aproximativ 400.000 de locuitori si aflat in zona de coasta, Tuticorin (Toothukudi) este un oras bogat din punct de vedere cultural si istoric. In plus, Tuticorin experimenteaza una dintre cele mai mari cresteri din India din punct de vedere industrial, cresterea economica fiind sporita de portul local.

Tuticorin mai este stiut ca si „Orasul Perlelor”, datorita centrului de colectare si fabricare a acestor nestemate. Portul din Tuticorin este al 10-a ca importanta pentru India, aici efectuandu-se peste 5% din totalul comertului naval din aceasta tara.

Pentru a putea ajunge in Tuticorin, puteti folosi transportul aerian. Cu toate acestea, Tuticorin are o legatura in aceasta privinta doar cu Chennai, deoarece exista o persoana care detine un avion personal ce efectueaza zboruri, in fiecare zi. Mai mult decat atat, puteti incerca sa calatoriti cu trenul pana in Turticorin, desi, mai ales pe timpul verii, acestea devin neincapatoare, turistii neavand nici o sansa sa prinda un loc.

In interiorul orasului Tuticorin, dispuneti de 3 tipuri de transport in comun, si anume cel de autobuze, ricse cu motor si taxiuri. Autobuzele reprezinta cea mai ieftina metoda de a calatori prin oras, dar ricsele cu motor reprezinta cel mai practic mod. Indiferent de metoda pe care o veti alege, cu siguranta experienta va fi una unica, datorita culturii diferite.

Daca doriti sa vizitati unele cladiri istorice, atunci dispuneti de cateva moschei, catedrale si biserici catolice si temple. Este aproape imposibil sa ratati o astfel de constructie, deoarece strazile in Tuticorin sunt destul de aerisite, iar majoritatea cladirilor de acest gen sunt luminate si reconsolidate pentru a atrage curiozitatea turistului. Asadar, Tuticorin reprezinta un loc ideal pentru turisti, deoarece se afla in zona de coasta, dar dispune si de alte metode de petrecere a timpului liber, cum ar fi vizitarea unor obiective turistice vechi sau distractia intr-unul dintre cluburi.

Tuticorin