Ghid turistic Visakhapatnam

Recomandat pentru: plaja, bucatarie vegetariana, alte atractii

Despre Visakhapatnam

Visakhapatnam este un oras de coasta destul de mare din India, cu o populatie de aproximativ 1.7 milioane de locuitori. Aici se afla cel mai vechi santier naval din India, si al patrulea ca vechime din lume.

Pentru a ajunge in Visakhapatnam, puteti merge pe cale aeriana, aeroportul din acest oras efectuand curse din si inspre Kolkata, Delhi, Mumbai, Bangalore, Hyderabad, Pune, Kochi, Chennai, Tirupati si Indore. Cu toate acestea, recent, acest aeroport a inceput sa faca si curse internationale, un avion plecand, in fiecare saptamana, catre Singapore si unul catre Dubai (escala in Hyderabad).

Statia de tren din Visakhapatnam este una dintre cele mai importante din India deoarece se afla in mijlocul liniei dintre Kolkata si Chennai, el facand legature intre aceste doua orase. Asadar, fiecare tren de mare viteza care trece prin acest oras se opreste in Visakhapatnam, acesta fiind unul dintre cele mai importante noduri feroviare din India.

Chiar daca orasul abunda in cladire si monumente vechi si istorice, plajele sunt cele care fura privirea turistilor. Autoritatile locale au investit foarte multi bani in reabilitarea plajelor din Visakhapatnam, pentru a mari numarul turistilor care vin sa viziteze aceasta metropola de coasta. Prin urmare, plajele din Visakhapatnam arata ca cele din Miami, aceasta zona transformandu-se, putin cate putin, intr-una de lux din India.

Totusi, daca doriti sa vizitati o cladire sau un monument vechi, cu o incarcatura cultura si istorica mare, este recomandat sa mergeti la Muzeul de Submarine sau Muzeul Naval, ambele aflandu-se in interiorul unor constructii vechi de cateva secole. In plus, daca aveti destul timp la dispozitie, vizitati pesterile Borra, acestea oferind imagini superbe ale naturii, dar, foarte important, sa nu uitati sa luati cu dumneavoastra o sticla cu apa, deoarece drumul poate fi unul destul de lung.

Chiar daca Visakhapatnam nu abunda in cladiri vechi si monumente istorice, el dispune de o sumedenie de oportunitati de petrecere a timpului liber. Asadar, nu ezitati si mergeti in acest oras daca va aflati in India.

Visakhapatnam