Ghid turistic Banda Aceh

Recomandat pentru: istorie, muzee, alte atractii

Despre Banda Aceh

Locuit de aproximativ 174.000 de locuitori, Banda Aceh este un oras care a suferit destul de mult in trecutul apropiat. In Tsunamiul care a avut loc in anul 2004, peste 150.000 de oameni au murit, unele parti ale orasului aflandu-se, chiar si in ziua de azi, sub apa.

Pentru a putea ajunga in Banda Aceh, trebuie, mai intai, sa va aflati in Medan sau Jakarta, cele mai apropiate orase care dispun de un aeroport. Din Medan, o calatorie cu masina sau cu taxiul dureaza in jur de o ora, in timp ce din Jakarta dureaza aproximativ 2 ore si jumatate.

Clima de padure tropicala ce domina Banda Aceh ofera o temperatura constanta pe toata durata anului, si anume de aproximativ 27 de grade Celsius. Cu toate acestea, in toate cele 12 luni au loc precipitatii, Banda Aceh neavand, ca multe orase din Indonezia, un sezon uscat.

Daca ajungeti in acest oras, atunci este recomandat sa vizitati Grand Mosque al Banda Aceh, aceasta fiind cel mai important obiectiv turistic de pe aceste meleaguri. El a devenit si mai important, mai ales din punct de vedere cultural si religios, dupa ce a supravietuit tsunamiului din anul 2004. Influentele moghule ce se pot vedea la aceasta moschee ne clatesc ochii si ne lasa inmarmuriti, de fiecare data cand avem ocazia sa o vedem.

In plus, puteti vizita si Gunongan and Taman Putroe Phang – o gradina privata care a apartinut lui Sultan Iskandar Muda, fiind un loc ideal pentru turisti, datorita imprejurimilor pitoresti.

Banda Aceh