Informatii utile Bandung

Date generale


Moneda: Rupie indoneziana (IDR)
Limba oficiala: Indoneziana
Fus orar: GMT 07:00

Bandung este recunoscuta pentru


natura
gradini
rafting
gradina zoologica
shopping
gastronomie

Cand este indicat sa vizitati orasul Bandung

Avand in vedere faptul ca orasul Bandung dispune de un climat tropical musonic cu un grad de umiditate ridicata, este indicat sa evitati perioada dintre lunile noiembrie – aprilie, datorita faptului ca nivelul de precipitatii este foarte ridicat. Asezarea orasului la o altitudine destul de mare, face ca temperaturile sa fie mai scazute fata de celelate orase ale tarii. Temperatura medie anuala in Bandung este de 23.6 grade Celsius, iar media precipitatiilor anuale variaza de la 1000 de milimetri pana la aproximativ 3500 de milimetri.

Temperaturi medii lunare in Bandung, Indonezia

Transportul intern in Bandung

In Bandung exista un mijloc de transport local denumit angkot, ce beneficiaza de un sistem destul de ciudat. Astfel, angkotul este un microbuz ce nu are statie fixa si nu are o descriere a rutei, ci se poate lua direct de pe strada si de asemenea, puteti cobori unde doriti. Pretul pentru o calatorie cu acest mijloc de transport nu este fix, ci depinde de lungimea traseului. Pentru a opri acest angkot trebuie doar sa ridicati mana si acesta va poate lua, iar daca sunteti in interior deja si doriti sa coboriti, trebuie sa anuntati soferul si acesta va opri. Tarifele variaza intre 2000 si 5000 de rupii, iar pretul difera in functie de ruta si de distanta.

Daca nu stiti rutele angkotului, atunci puteti lua un taxi. Taximetristii folosesc in general sistemul cu o anumita suma la fiecare metru parcurs, dar sunt si alti taximetristi ce doresc sa incaseze o suma fixa de bani pe care v-o spun la inceputul cursei. In Bandung, taxiurile nu asteapta pe marginea drumului deoarece strazile sunt foarte inguste, iar din acest motiv, taxiurile pot fi comandate cu ajutorul telefonului. Taximetristii vor veni la adresa la care doriti si va vor intreba daca numarul de telefon este al dumneavoastra.

Exista si o retea de autobuze, insa acestea nu acopera intreg teritoriul orasului. Autobuzele acopera de obicei traseele lungi ale orasului, de la un capat la celalalt, cum ar fi: de la nord la sud, si de la vest la est.

Shopping in Bandung

Cumparaturile in ceea ce priveste accesoriile sau hainele, este motivul principal pentru care foarte multi vizitatori ajung in ras, in special in week-end si mai ales dinspre Jakarta.
Cel mai nou fenomen din Bandung este apartia magazinelor “Distro”, acestea fiind magazine ce vand produse foarte frumoase, confectionate de catre designeri locali. Acestea servesc pe postul de magazine de distributie, deoarece vanzatorii locali nu au inca un brand cunoscut international.

Gastronomia traditionala in Bandung

Bandung este un paradis pentru gurmanzii carora le place sa incerce noi experiente culinare. In oras se pot gasi o diversitate de soiuri culinare, insa si mancaruri internationale. Datorita faptului ca exista foarte multe feluri de mancare in Bandung, voi incerca sa le amintesc pe cele mai cautate. Bakso Tahu sau Siomay este o carne fiarta cu sau fara tofu, servita cu o pasta de arahide si un sos dulce de soia. Aceasta gustare se poate manca oricand si poate fi gasita la toate standurile pe roti din oras. Martabak este o clatita prajita si poate fi atat dulce cat si cu cimbru. Cea dulce poate fi umpluta cu ciocolata, branza sau crema de banane, iar cea cu cimbru, poate fi umpluta cu legume, ciuperci, carne de vita sau carne de pui. Nasi Timbel este cea mai populara mancare sudaneza, si include o cantitate de orez ce este gatita in interiorul unei coji de banane. De obicei este servita cu lalapan (legume crude), tofu prajit sau carne de pui/ vita. Acest tip de mancare se poate gasi la toate restaurantele Sudaneze, sau in apropierea moscheei Istiqomah, pentru un pret de 20.000 de rupii.

Bandung