Ghid turistic Banjarmasin

Recomandat pentru: shopping, gastronomie, alte atractii

Despre Banjarmasin

Banjarmasin, cunoscut si sub numele de Bandjarmasin, este capitala provinciei Kalimantanul de Sud, din Indonezia. Orasul este localizat intr-o unitate de relief sub forma unei insulite, formata de confluenta raurilor Martapura si Barito. Datorita asezarii in aceasta zona, Banjarmasin este uneori numit si “Orasul rau”.

Banjarmasin a facut parte din regate hinduse Negara Dipa si Negara Daha in perioada secolului XIV. Dupa ce Pangeran Samudera a fost facut musulman, in secolul XV a inceput sa fie ridicata o asezare la confluenta raurilor Barito si Martapura. In anul 1606, olandezii au inceput sa deschida o piata comerciala in oras, iar apoi britanicii au controlat orasul pentru o perioada lunga de timp. Compania britanica India de Est a inceput comertul in aceasta zona, denumind-o Tamborneo, iar in anul 1703 au deschis o fabrica ce a fost insa distrusa 4 ani mai tarziu de catre localnici. In anul 1718, orasul a intrat sub protectoratul olandez, si a ramas capitala regiunii pana la razboiul din 1859, cand sediul olandez a fost mutat la Martapura.

Din punct de vedere economic, principalul sector pe care se bazeaza economia orasului este cel tertiar, descris prin transport si comunicatii. Pe locul doi este sectorul industrial, in special industria de cauciuc si placaj, dar si comertul.

Climatul orasului Banjarmasin este unul tropical de padure, caracterizat prin temperaturi constante pe toate perioada anului, cu o medie anuala de 27 de grade Celsius. Orasul are o perioada ploioasa ce incepe din luna noiembrie si tine pana in luna mai cu o medie de precipitatii de aproximativ 2600 milimetri pe an, iar in restul zilelor, orasul are o perioada uscata.

Ca puncte de atractie, moscheea Sabilal Muhtadin este un punct de reper al orasului, si este situata pe malul raului Martapura. Moscheea a fost construita in anul 1979 si anual gazduieste sute de mii de pelerini, in special la rugaciunile de vineri. Se poate vizita si de ce nu, cumpara produse de la o piata plutitoare unde se poate ajunge cu barca. Aceasta este considerata o marca a orasului si este situata in vest.

Banjarmasin este considerat a fi un centru de comert pentru bijuterii rare si rubine, sustinut de o retea internationala. Diamantele Banjar sunt foarte cunoscute pentru stralucirea lor, iar multe dintre ele sunt vandute in afara tarii.

Banjarmasin