Cum se ajunge in Denpasar

Denpasar este situat intr-o zona centrala, la care se poate ajunge foarte usor cu masina personala sau cu taxiul din principalele regiuni turistice din sudul privinciei Bali. Astfel, o calatorie de la Kuta, Legian sau Seminyak va dura aproximativ 30 de minute, in functie de traficul din zona. Un taxi preplatit de la aeroport costa intre 70.000 si 100.000 de rupii, pretul difera in functie de zona exacta din Denpasar.

Terminalul de autobuz al orasului Denpasar este Ubung, care este de asemenea si terminalul pentru bemo. Majoritatea autobuzelor catre Java pleaca de aici, iar o cursa catre Surabaya costa aproximativ 120.000 de rupii si se efectueaza pe timpul noptii. Pretul include si calatoria cu feribotul si cina. Alte curse de autobuz sunt cele catre: Jakarta, Bandung, Semarang si Yogyakarta.

Bemo este un mijloc de transport specific Indoneziei; acesta consta intr-un microbuz cu 7 sau 10 locuri, ce nu are o ruta fixa si poate lua sau lasa oameni oriunde doresc acestia. Statia centrala de bemo a provinciei Bali se afla in Denpasar, iar celelate statii sunt imprastiate in oras. Este recomandat sa intrebati un localnic ce pret are o cursa, deoarece unii soferi vor incerca sa mareasca pretul foarte mult. Nu uitati ca bemo-ul va pleca atunci cand va fi plin, si poate dura cateva ore pana acesta se umple.

Nu exista nici o statie de tren pe teritoriul orasului Denpasar, deoarece nu sunt trenuri in insula Bali. Insa exista o agentie de turism in Ubung ce are un acord cu compania feroviara Kerata Api, de unde poti cumpara asa zise “bilete de tren”, cu o singura cursa: Banyuwangi – Surabaya.