Informatii utile Denpasar

Date generale


Moneda: Rupie indoneziana (IDR)
Limba oficiala: Indoneziana
Fus orar: GMT 08:00

Denpasar este recunoscuta pentru


arhitectura
istorie
monumente
puncte de interes
simbol turistic
situri religioase

Cand este indicat sa vizitati Denpasar

Avand in vedere ca orasul dispune de doar doua anotimpuri, unul uscat si unul umed, este recomandat sa vizitati orasul in sezonul uscat. Chiar daca in aceasta perioada a anului temperaturile sunt putin mai ridicate si cantitatea de precipitatii este scazuta, cu siguranta nu veti avea simti acest lucru pe frumoasele plaje ale orasului.

Temperaturi medii lunare in Denpasar, Indonezia

Shopping in Denpasar

Desi nu apare in toate ghidurile turistice, trebuie sa stiti ca Denpasar este cel mai bun loc pentru shopping de pe intreg teritoriul insulei Bali.

Printre cele mai frecventate zone din oras este Piata Badung, care pune la dispozitia clientilor, produse alimentare proaspete, condimente sau produse artizanale. De asemenea, veti gasi foarte multe magazine cu bijuterii din aur, ce sunt foarte cautate de catre turisti deoarece sunt la preturi mult mai ieftine ca in alte zone.

In Denpasar veti gasi bineinteles si centre comerciale, cele mai importante fiind Jalan Diponegro si Ramayana. In aceste centre comerciale puteti gasi o gama variata de produse, de la textile pana la obiecte de arta.

Gastronomia traditionala in Denpasar

Denpasar este un paradis pentru gurmanzi datorita faptului ca aici traiesc oameni din diferite culturi si implicit diferite retete culinare. Astfel, restaurantele sunt specializate in mancaruri diverse, iar uneori va fi foarte greu sa gasiti mancare traditionala indoneziana si este recomandat sa intrebati un localnic sau pe cineva de la hotelul unde sunteti cazati.