Ghid turistic Dumai

Despre Dumai

Dumai este un oras ce apartine provinciei Riau, provincie situata pe insula Sumatra. Din punct de vedere al suprafetei si numarului de locuitori, orasul Dumai este considerat a fi unul dintre orasele mari ale Indoneziei. Dupa ultimul recensamant din anul 2012, Dumai inregistra aproximativ 300.000 de locuitori, distribuiti pe o suprafata de 2.000 de kilometri. Orasul este un important centru comercial si in acelasi timp un nod rutier important, in special in relatiile cu Malaezia.

Din punct de vedere istoric, Dumai a fost initial un mic satuc de pescari situat pe coasta estica a provinciei Riau. Dumai a fost ridicat la statutul de oras la data de 20 aprilie 1999, si este impartit in 3 districte si 22 de sate.

Durata unei calatorii de la capitala Pekanbaru catre Dumai este de aproximativ 5 ore, cu ajutorul autobuzului. Costul unei asemenea curse este de aproximativ 70.000 de rupii de persoana. De asemenea, o cursa de la Medan catre Dumai dureaza aproximativ 10 ore si costa in jur de 150.000 de rupii.

Pentru cei ce doresc sa mearga la cumparaturi, in oras exista un mic magazin cunoscut sub numele de Ramayana. Pentru cei care vor sa cumpere legume si fructe proaste, piata Pasar este alegerea perfecta, fiind deschisa in fiecare zi a saptamanii. Preturile sunt foarte mari in comparatie cu celelalte orase, iar din acest motiv orasul este cunoscut sub numele de “Orasul Dolarului”.

Ca si unitati de cazare, puteti alege intre principalele trei hoteluri din oras. Este indicat sa nu spuneti nimanui cat timp alegeti sa stati la hotel.

Dumai