Informatii utile Indonezia

Date generale


Capitala: Jakarta
Moneda: Rupie indoneziana (IDR)
Limba oficiala: Indoneziana
Fus orar: GMT 07:00 - GMT 08:00
Religie: Musulmani (87.2%), Crestini (9.9%), Alte religii (2.9%)

Indonezia este recunoscuta pentru


puncte de interes
arhitectura
situri religioase
atractii inedite
istorie
monumente
atractii turistice

Cand este indicat sa vizitati Indonezia

Indonezia are o clima moderata, cu doua anotimpuri importante, respectiv, sezonul ploios si cel foarte cald, iar conditiile climatice variaza de la o regiune la alta. Ideal ar fi sa va planificati vacanta in perioada sezonului cald (uscat), care debuteaza in aprilie si dureaza pana in octombrie, cand gradul de umiditate este acceptabil iar temperaturi sunt placute (21-32 grade C). Sezonul turistic de varf se inregistreza in perioada Ramadanului si de Craciun, dar si in lunile iunie si iulie, cand turistii vin in numar foarte mare in Java, Bali, Sumatra sau Sulawesi. In perioada festivitatilor dedicate celei mai mari sarbatori din Indonezia, respectiv, Eid-ul-Fitr, sarbatoare ce marcheaza sfarsitul Ramadanului, trebuie sa stiti ca este foarte aglomerat.

Temperaturi medii lunare in Indonezia

Ce sa luati in bagaje

In general, gasiti tot ce va trebuie in Indonezia, dar ar fi bine sa aveti in bagaje haine usoare, cu maneca lunga/scurta, tricouri, jeans, slapi, creme de plaja (sunt destul de scumpe in Indonezia), ochelari de soare. Daca in itinerariul dvs. turistic figureaza vizite la lacasuri de cult, temple, sinagogi, biserici, este recomandabil, pentru femei, sa poarte haine care sa le acopere bratele si piciorele. Evitati transparenta! Este o ocazie unica sa va imbracati in tinutele traditionale indoneziene (sarong- fusta lunga, din matase). Popor musulman, indonezienii sunt destul de conservatori. Desi in marile orase puteti adopta o tinuta mai „extravaganta”, in orasele de provincie este bine sa nu va expuneti mai mult decat e cazul. Pentru barbati, este recomandabil o tinuta mai formala, in locul sorturilor si al camasilor cu maneci scurte, mai ales daca vizitati muzee si lacasuri de cult.

Viza turistica in Indonezia

Pentru a intra in Indonezia aveti nevoie de viza. Acesta se obtine prin sistemul Visa On Arrival (VOA) si se acorda pentru o perioada de maximum 30 de zile, iar tariful pentru eliberarea acesteia variaza intre 10 USD (pentru o sedere de 7 zile) si 25 USD (pentru 30 de zile). Dupa sosirea in Indonezia, aveti obligatia sa va prezentati la oficiul local de politie in vederea inregistrarii sederii. Aceasta actiune se considera ca fiind indeplinita odata ce v-ati cazat la un hotel.