Despre Insula Lombok

Insula Lombok detine nu mai putin de 3.16 milioane de locuitori si este despartita de Bali de Stramtoarea Lombok. Singura diferenta vizibila intre Bali si Lombok este faptul ca aceasta insula practica preturi mai mici si este mai linistita fata de vecina sa care este asalatata, anual, de foarte multi turisti. Din pacate, multe persoane confunda Lombok cu Bali, deoarece insula pe care ajung este, de asemenea, un paradis tropical.

Din punct de vedere cultural si istoric, primii locuitori ai Insulei Lombok au fost reprezentati de populatia Sasak, ale caror origini dateaza inca din primul mileniu i.e.n. Cu toate acestea, nu au fost gasite prea multe obiecte sau detalii care sa ne spuna mai multe despre modul in care au trait, dar, ceea ce stim cu siguranta, este ca pana in secolul al XVII-lea, nimeni din exteriorul insulei nu a pus piciorul in Lombok. Totusi, pe la sfarsitul acestui secol, pe Insula Lombok au ajuns negustori islamici, dar si alte persoane care doreau sa propagheze religia si sa converteasca populatia.

Clima din Lombok este una mai uscata decat in Bali, chiar daca se afla relativ aproape de aceasta insula, la doar 20 – 30 de kilometri, in sezonul umed turistii putand sa aleaga aceasta insula, insemnand intre lunile Octombrie si Aprilie. Cu toate acestea, pe timpul verii Lombok este vizitata de mai multi turisti, numarul acestor crescand, de la an la an.

Odata ajunsi in Lombok, este recomandat sa vizitati Tanjung A’an, o zona superba ce se afla in apropierea plajei Kuta, unica prin faptul ca nisipul seamana foarte mult cu piperul. In plus, in apropierea acestei plaje, puteti gasi Narmada Water Park, un loc ce a reprezentat, in trecut, in perioada feudala, casa de relaxare a regelui. In interiorul acestui parc veti gasi o moschee superba, construita in jurul secolului al XVII-lea, dar si o piscina si o fantana arteziana – supranumita fantana vietii, de unde oamenii vor trai o eternitate daca vor bea apa din aceasta fantana.

In plus, cele 3 fantani arteziene celebre din Lombak, Air Terjun Sindang gila, Air Terjun Tiu Kelep si Air Terjun Betara Lenjang domina si, conform localnicilor, protejeaza de la inaltime si din afara orasului aceste meleaguri. Cu ajutorul unei plimbari de o ora – este recomandat sa luati un ghid – puteti vedea prima fantana arteziana, de pe poalele unui deal. Dupa aceea, la distante de aproximativ 1.5 ore, aveti sansa sa vedeti si celelalte fantani arteziene, ce sunt adevarate opere de arta construite acum cateva secole.

Insula Lombok