Informatii utile Insula Lombok

Date generale


Moneda: Rupie indoneziana (IDR)
Limba oficiala: Indoneziana
Fus orar: GMT 08:00

Cand este indicat sa vizitati Insula Lombok

Din cauza ca, in Lombok, clima este putin mai uscata fata de cea din Bali, turistii pot vizita aceasta insula pe toata perioada anului, deoarece temperaturile sunt foarte agreabile si, de asemenea, nivelul de precipitatii nu este foarte mare. Cea mai buna perioada de vizitare a Insulei Lombok este dupa sarbatoare Ramadan, deoarece, atunci, incepe festivalul Eid ul-Fitr, un prilej inedit pentru turisti sa se distreze si sa invete unele dintre obiceiurile localnicilor.

Temperaturi medii lunare in Insula Lombok, Indonezia

Modalitati de plata in Lombok

Moneda oficiala din Indonezia este rupia indoneziana. Spre deosebire de alte tari din Asia, unde sunt acceptate si alte tipuri de monede, cum ar fi Euro sau Dolari, in Indonezia trebuie sa gasiti un schimb valutar sau o banca pentru a va putea folosi valuta.

Transportul in Lombok

Pentru a ajunge in Lombok, este recomandat sa o faceti prin intermediul Aeroportului International cu acelasi nume. De aici, puteti lua un taxi si, in doar cateva minute, veti putea ajunge in Insula pe care veti petrece o vacanta de vis.

In interiorul insulei, exista cateva taxiuri si firme care inchiriaza masini, biciclete sau motociclete. Cu toate acestea, nimic nu se compara cu un bemo, o dubita transformata in special pentru a ii transporta pe turisti dintr-un loc in altul.

Posibilitati de cazare in Lombok

Din cauza ca, recent, numarul de turisti care viziteaza Lombak a inceput sa fie mai mare, au inceput sa apara diferite hoteluri si pensiuni. Totusi, acum, exista doar cateva hoteluri, toate dintre ele aflate de-a lungul stramtorii Senggigi, multi turisti alegand sa stea in casa localnicilor, unde preturile sunt, totodata, mult mai acceptabile si, uneori, cu conditii mai bune.

Shopping in Lombok

Lombok este stiut ca fiind cel mai bun producator de perle din lume. Turistii adora, in special, perlele din aur, cu care Lombok si-a facut un nume in aceasta industrie.

Nu exista centre mari de cumparaturi, ci doar unele pieti de dimensiuni mici, unde localnicii vand diferite obiecte de artizanat. Cu toate acestea, adeseori, ele sunt de calitate si chiar unice, meritandu-se sa mergeti, macar timp de cateva minute, intr-un astfel de loc.

Viza turistica pentru Lombok

Pentru a putea vizita Indonezia, implicit Insula Lombak, trebuie sa aveti un pasaport valabil pe minimum 6 luni si, totodata, de o viza turistica, pe care o puteti procura in momentul in care intrati in aceasta tara.

Insula Lombok