Informatii utile Jakarta

Date generale


Moneda: Rupie indoneziana (IDR)
Limba oficiala: Indoneziana
Fus orar: GMT 07:00

Jakarta este recunoscuta pentru


plimbari in aer liber
relaxare
parc
arhitectura
atractii inedite
cladiri istorice

Cand este indicat sa vizitati orasul Jakarta

Jakarta este un oras extrem de prielnic din punctul de vedere al climei. Temperatura din acest oras este, adeseori, constanta pe toata perioada anului, ea osciland intre valorile de 24 si 32 de grade Celsius. Totusi, umiditatea este destul de ridicata, mai ales pe timpul iernii cand poate atinge valori de 85%.

Temperaturi medii lunare in Jakarta, Indonezia

Indiferent de luna in care doriti sa mergeti in Jakarta, este recomandat sa Nordul Jakartei, in Ancol Dreamland, deoarece, aici, pe toata durata anului, are loc o petrecere continua, numita „Festival Beach”, numele fiind adoptat dupa cel al plajei respective. Asadar, daca doriti cateva momente de distractie alaturi de persoane tinere, si nu numai, mergeti in aceasta locatie si, cu siguranta, veti gasi oameni dornici de a se simti bine.

Modalitati de plata in Jakarta

Rupia indoneziana este moneda oficiala din aceasta tara. In ceea ce priveste bancile si schimburile valutare, stati fara griji, deoarece, mai ales in centru, se gaseste, la fiecare 50 de metri, un astfel de punct.

Transportul in Jakarta

Chiar daca este un oras cu o populatie mai mare de 20 de milioane de locuitori, el nu dispune, din pacate, de un metrou. Desi au fost lansate diferite proiecte de construire a unui astfel de transport in comun, guvernul tot amana inceperea lor, din varii motive. Din aceasta pricina, aglomeratia din Jakarta este una dintre cele mai mari din lume, existand, adeseori, diverse blocaje ce impiedica traficul chiar si timp de cateva ore bune.

Totusi, este recomandat, daca prindeti loc, sa folositi autobuzul, ca modalitate de transport in comun, desi acesta dispune de propria banda. Chiar daca, adeseori, soferii nu tin cont de acest lucru si merg, chiar daca nu au voie, pe aceasta banda, este posibil sa aveti noroc si sa ajungeti, cel putin mai rapid decat ati face-o cu un taxi, la destinatie.

Shopping in Jakarta

In centrul Jakartei, se afla Grand Indonesia Shopping Town, un complex de cumparaturi imens. Este posibil sa aveti nevoie chiar si de cateva zile pentru a il putea vizita in intregime, aici avand la dispozitie tot ce aveti nevoie, de la banci pana la restaurante si modalitati de cazare.

Desi in Jakarta nivelul de saracie este unul destul de mare, mai ales in suburbii, in acest oras se gasesc mai mult de 100 de mall-uri. Cel mai mare este, fara indoiala, Grand Indonesia, in timp ce Plaza Indonesia, Pacific Place si Central Park Mall sunt alte optiuni pe care ati putea sa le luati in considerare.

Viza turistica pentru Jakarta

Pentru a putea calatori in Indonezia, veti avea nevoie de un pasaport valabil pe o perioada mai mare de 6 luni, dar, totodata, si de o viza turistica, dar pe care o puteti lua atunci cand ajungeti in aceasta tara, datorita unui acord facut cu Romania.