Ghid turistic Kuta

Recomandat pentru: plaja, surfing, gastronomie, testoase, shopping

Despre Kuta

Kuta este, de fapt, un sat din Insula Bali, Indonezia. Acesta a experimentat una dintre cele mai mari cresteri economice, din punct de vedere turistic, din Asia de Sud, datorita plajelor sale exotice. In plus, aici se afla cea mai buna zona de surfing din Asia de Sud, iar sute de mii de turisti aglomereaza strazile in fiecare an.

Desi Kuta se dezvolta, in continuare, din punct de vedere economic si, implicit, turistic, nu s-au investit, inca, bani in renovarea cladirilor istorice si in refacerea strazilor. Gropile de aici sunt, adeseori, mai mari decat cele vazute in Romania dupa o perioada lunga de ploi, iar ele tind, adeseori, sa cauzeze multe accidente. Totusi, turistii nu par afectati de aceste aspecte, numarul celor care viziteaza Kuta crescand, de la an la an.

La doar 15 minute distanta de Kuta, se afla Aeroportul International Ngurah Rai, aceasta fiind modalitatea principala pe care turistii o prefera pentru a ajunge in acest sat. Cu toate acestea, trebuie sa aveti grija la pretul pe care vi-l cer taximetristii, acestia incercand, adeseori, sa umfle chiar si de 3 – 4 ori suma normala.

Chiar daca exista, ca si transport in comun, un sistem de autobuze, cel mai bine este sa vizitati Kuta pe jos. Acest sat nu este foarte mare si, astfel, puteti observa cladirile vechi ce au rezistat, in mod eroic, la testul timpului.

Daca doriti sa vizitati Bali Bomb Memorial, este bine de stiut ca, in preajma lui, nu trebuie sa vorbiti prea tare si sa aratati cat mai mult respect, deoarece acest monument a fost ridicat in memoria celor care au murit din cauza exploziei unei bombe in anul 2012, pe 12 Octombrie. In plus, a fost creat un loc numit „Ground for Peace, Love and Harmony”, unde, daca se comite vreo infractionalitate pe acei 20 de metri patrati, atunci inculpatul risca sa faca puscarie pe viata, indiferent de ceea ce-a facut.

Daca doriti sa invatati surfing, atunci puteti sa va inscrieti la singura scoala profesionista de surfing din Bali, ce se afla in Kuta. Cursurile dureaza fie 2 ore, 3 zile sau 5 zile, in functie de nivelul de pregatire pe care il doriti. Indiferent de pachetul pe care il veti alege, este recomandat sa incercati sa faceti surfing, deoarece este posibil sa treceti printr-o aventura inedita si plina de adrenalina.

In Kuta exista patru centre de cumparaturi pe care le puteti vizita pentru a putea consuma o masa buna la un restaurant decent sau pentru a cumpara orice produs vestimentar de care aveti nevoie. Acestea sunt: Bali Mall Galleria, Carrefour Plaza, Discovery Shopping Mall si RiverWalk Mall. Toate dintre ele sunt deosebite din punct de vedere arhitectural, iar o plimbare in aceasta zona va va relaxa cu siguranta.

Kuta