Ghid turistic Manado

Recomandat pentru: plaja, snorkeling, rafting, vulcan, natura, scufundari, gastronomie

Despre Manado

Manado este un oras cu o populatie de aproximativ 408.000 de locuitori ce a fost fondat in anul 1623, fiind, totodata, capitala din North Sulawesi. Acest oras a fost, in trecut, o fortareata a Imperiului Olandez, dar, din pacate, din cauza celui de-al doilea Razboi Mondial, multe cladiri au fost avariate.

Intr-un mod ciudat, Manado este singurul oras din Indonezia care dispune de un procent mai mare de locuitori crestini, fata de musulmani. Desi acest lucru ar trebui sa fie normal, din cauza dominatiei olandeze, au trecut peste 100 de ani de atunci, iar majoritatea imigrantilor au plecat. Totusi, Manado a devenit un burete pentru crestini, iar toti ce care vor sa se mute in Indonezia vin in acest loc, pentru a avea in jurul lor persoane cu aceeasi credinta.

Manado este destul de izolat, aflandu-se la o distanta destul de mare de restul oraselor din Indonezia. Din aceasta pricina, singura modalitate practica de a ajunge in Manado este prin intermediul Aeroportului Sam Ratulangi, care efectueaza, in principal, zboruri interne, dar si internationale catre Singapore.

Daca sunteti un iubitor al arhitecturii si al istoriei, atunci, probabil, Manado nu este orasul pe care doriti sa il vizitati, deoarece o mare parte a cladirilor a fost distra in cel de-al 2-lea Razboi Mondial. Totusi, au supravietuit doua temple budhiste, unul din secolul al XIX-lea, si anume Ban Hin Kiong, si altul de la inceputul secolului al XX-lea, Bukit Kasih.

Dotat cu unele dintre cele mai bune zone de scufundat, Manado este un oras pe care nu trebuie sa il ratati, in special daca doriti sa efectuati scufundari in zone cu peisaje superbe.

Manado