Ghid turistic Medan

Recomandat pentru: arhitectura, situri religioase, cultura, palat, puncte de interes, atractii turistice

Despre Medan

Medan este al treilea oras ca populatie din Indonezia, dupa capitala Jakarta si Surabaya, cu o populatie ce depaseste 2 milioane de locuitori in zona urbana si 4.1 milioane de locuitori in cea metropolitana.

Din punct de vedere etnic, Medan este una dintre cele mai diversificate orase din Indonezia, avand grupuri mari de chinezi, indieni, dar si ale unor culturi precum Toba-Batak, Karo Batak, Minangkabau si Mandailing Batak. Acest lucru ajuta in privinta unei varietati culturale, dar si, totodata, gastronomice. Gurmanzii care vin in vizita in Medan vor ramane adanc impresionati si surprinsi de gustul superb pe care unele mancaruri si mese il au.

Este bine sa stiti engleza daca mergeti in Medan, deoarece, aici, pe langa aceasta limba, se vorbeste in proponderenta bahasa indoneziana si, totodata, un dialect chinezesc, numit hokkien.

Desi foarte multi turisti folosesc Medan pentru a putea ajunge intr-un alt loc din apropiere, si anume Sumatra, putini dintre ei stiu ca, de fapt, acest oras este mai diversificat din punct de vedere cultural si istoric si, totodata, ofera o sumedenie de posibilitati de petrecere a timpului liber. Palatul Maimoon, construit intre anii 1880 si 1890, este una dintre cele mai frumoase cladiri din intrega tara, piesa de rezistenta fiind reprezentata de curtea interioara, unde puteti gasi o fantana arteziana inconjurata de o gradina superba.

Medan’s Great Mosque este, cel mai probabil, cel mai neglijat obiectiv turistic din Indonezia. Impetuozitatea pe care o infatiseaza aceasta cladire, din cauza unor detalii arhitecturale tipice olandeze, ne incanta privirile ori de cate ori avem ocazia sa o vedem. Dar, din cauza ca se afla intr-o zona mai putin vizitata de catre turisti, undeva in suburbiile Medanului, putini dintre ei doresc sa o vada sau nici macar nu stiu de existenta ei.

Medanul detine foarte multe cladiri vechi si superbe prin aspect, deoarece autoritatile locale au investit, de-a lungul anilor, foarte multi bani pentru a le reconsolida, in ideea de a mari nivelul economiei cu ajutorul turismului. Mai mult decat atat, se construiesc alte moschei si cladiri, cum ar fi un templu catolic, in stilul arhitectural Indo-Mogul, dedicat lui „Graha Maria Annai Velangkanni”. El a inceput sa fie construit din 2005, iar, chiar daca nu a fost finalizat, deja reprezinta cel de-al 2-lea loc, ca importanta, pentru pelerinii crestini din Asia.

Medanul este, cu siguranta, cel mai subapreciat oras din Indonezia, cel putin din punctul de vedere al turistilor. Sumatra, de exemplu, gazduieste, anual, de 10 ori mai multi turisti decat Medan, nemaipunand in calcul faptul ca multi dintre acestia trec prin Medan pentru a ajunge in Sumatra. Daca va aflati in Indonezia, vizitati, macar pentru putin timp, orasul Medan si, cu siguranta, veti dori sa ramaneti, cat mai mult, pentru a il explora in intregime.

Top obiective turistice Medan

Palatul Maimoon din Medan
Palatul Maimoon din Medan

Palatul Maimoon este o constructie impozanta, decorata in nuante de galben, atrage atentia oricarui turist sosit in Medan. Galbenul este prin traditie...

Marea Moschee din Medan
Marea Moschee din Medan

Alaturi de Palatul Maimoon, Marea Moschee face parte din mostenirea istorica a Sultanatului de la Deli. Moscheea este si astazi un loc de rugaciune frecventat...