Cum se ajunge in Medan

Cand este indicat sa vizitati orasul Medan

Puteti vizita Medanul pe toata perioada anului, deoarece temperatura din acest oras oscileaza in jurul valorii de 27 de grade Celsius, in toate cele 12 luni. Cu toate acestea, exista anumite luni unde ploua in abundenta, cum ar fi Octombrie, cand majoritatea localnicilor nici nu se indura sa isi paraseasca locuintele. Totusi, daca va duceti, de exemplu, in luna Februarie, este posibil sa nu vedeti un strop de apa pe strazile din Medan.

Modalitati de plata in Medan

Moneda oficiala din aceasta tara este rupia indoneziana. Totusi, daca aveti la dumneavoastra alte tipuri de monede, este recomandat sa mergeti in centrul vechi al orasului, unde puteti gasi o multime de banci si schimburi valutare. Este lesne de inteles de ce trebuie sa evitati sa va expuneti ca turist in zonele din suburbii, datorita saraciei care domina aceste locuri.

Transportul in Medan

Cele mai bune metode de a ajunge in Medan sunt reprezentate de Aeroportul International Medan’s Polonia, care efectueaza curse, in mod regulat, cu Londra, Frankfurt, si ale orase mari ale Europei, dar si de portul Belawan, daca doriti sa ajungeti aici cu ajutorul unei croaziere, de exemplu.

Odata ajunsi in Medan, este recomandat sa folositi, ca transport in comun, becak-urile, deoarece acestea sunt, adeseori, mult mai ieftine decat autobuzele sau taxiurile. In plus, puteti negocia pretul cu soferii, ei putandu-va duce in orice loc doriti, daca suma pe care o oferiti este adecvata.

Posibilitati de cazare in Medan

In Medan, aveti o multime de posibilitati cand vine vorba de cazare. De exemplu, daca aveti un buget mediu, de aproximativ 20 – 25 de dolari pe noapte, este recomandat sa mergeti la Antares Hotel, unde dispuneti de o camera cu aer conditionat, televiziune prin satelit, si multe alte conditii decente.

Daca aveti un buget mai mare si doriti un confort de lux, atunci puteti opta catre o cazare la Hotelul J W Marriott sau la Aryaduta Medan, doua complexe de 5 stele care va ofera conditii de vis.

Shopping in Medan

In total, pe teritoriul Madanului veti gasi 6 malluri, dintre care 4 sunt construite relativ recent. Cambridge City Square, Medan Fair Plaza, Sun Plaza si Grand Palladium Mall sunt cele mai noi centre de cumparaturi din Madan, iar majoritatea turistilor si localnicilor isi petrec timpul aici. Cu toate acestea, este bine de stiut ca, la Medan Mall, puteti gasi cele mai superbe bijuterii si cele mai bune restaurante din acest oras, chiar daca acest centru de cumparaturi este unul dintre cele mai vechi din intreaga regiune a coastei de Nord.

Viza turistica pentru Medan

Din cauza unui acord intre Romania si Indonezia, cetatenii romani care doresc sa viziteze Indonezia pot procura viza turistica atunci cand intra in aceasta tara. Ei trebuie sa mai aiba cu ei, desigur, si un pasaport, care sa aiba o valabilitate mai mare de 6 luni, pentru a evita eventualele disconforturi.