Ghid turistic Pontianak

Recomandat pentru: atractii inedite, monumente, puncte de interes

Despre Pontianak

Pontianak este capitala regiunii West Kalimantan si are o populatie de aproximativ 550.000 de locuitori. Numele acestuia a fost dat din cauza unei legende, in care o mama vampir, care a ramas insarcinata, a nascut un copil mort, aceasta incepand, dupa experenta respectiva, sa omoara si sa tortureze anumitie persoane de sex masculin, feminin insarcinate si copii. Daca am traduce Pontianak mot-a-mot, atunci el ar insemna „femei cu un copil.

Clima din Pontianak este una tropical umeda, in care temperaturile oscileaza intre valorile de 27 si 30 de grade Celsius, si, totodata, ploiel sutnt foarte abundente.

Daca va aflati in Pontianak, atunci este recomandat sa vizitati Kabun Binatang Pontianak – o gradina zoologica reconditionata, un loc ideal pentru cei mici, daca va aflati in Indonezia in vacanta cu familia. In plus, o cladire impetuoasa este reprezentata de catre Tugu Khatulistiwa, supranumit si „Obseliskul Ecuatorial”. Chiar daca se afla la 11 km distanta de centrul orasului, multi turisti aleg sa mearga pe jos pentru a putea observa, pe deplin, imprejurimile. Peste 90% dintre locuitorii din Pontiak cunosc limba engleza, dar le este frica sa greseasca.

Din punctul de vedere al cazarii, este recomandat sa stati la Hotel Patrina sau Hotel Sentral, deoarece acesttea promoveaza un pret pe noapte de doar 15 Euro, in care va ofera conditii foarte bune, in care puteti dispune chiar si de un aer conditionat.

Top obiective turistice Pontianak

Monumentul Ecuatorului din Pontianak
Monumentul Ecuatorului din Pontianak

Monumentul Ecuatorului este un edificiu emblema al orasului Pontianak si se afla la aproximativ 10 km de centrul orasului. Monumentul se gaseste pozitionat...

Pontianak