Ghid turistic Semarang

Recomandat pentru: plaja, istorie, natura, gradini, biserici, gastronomie, centrul istoric

Despre Semarang

Semarang este capitala si, totodata, cel mai mare oras din regiunea Java, din Nordul coastei Indoneze, cu o populatie de aproximativ 2 milioane de locuitori. Desi acesta este, mai mult, un centru de afaceri decat unul turistic, cu siguranta nu va veti plictisi daca veti ajunge in Semarang, deoarece orasul dispune de foarte multe oportunitati de petrecere a timpului liber.

Pentru a ajunge in Semarang puteti lua un avion catre Aeroportul International Achmad Yani, dar, totodata, daca aflati deja in Indonezia, puteti sa o faceti prin intermediul sistemului feroviar, Jakarta aflandu-se la doar 6 ore pe aceasta cale. In plus, Semarang este un oras de coasta, deci puteti sa optati catre o calatorie cu un vapor, mai ales daca doriti sa aveti un prilej de relaxare in vacanta dumneavoastra.

Printre obiectivele turistice cele mai importante, amintim Templul Sam Po Kong – construit pentru a il comemora pe Cheng Ho din dinastia Ming, un comandant chinez musulman, Portul Tanjung Mas – construit de catre olandezi in secolul al XVII-lea, Stasiun Tawang – cea mai veche statie de tren din partea de Nord a Indoneziei, construita in anul 1870, si multe altele care, cu siguranta, va vor incanta ochii si va vor face sa fiti adanc impresionat.

Cladirile vechi si privelistile oferite de acest oras se imbina intr-un mod ideal, imaginile pitoresti fiind un motiv pentru care unii turisti se indragostesc, la propriu, de orasul Semarang.

Fiind un centru de afaceri foarte important pentru Indonezia, adeseori el devine supraaglomerat, iar traficul infernal poate dezvolta blocaje ce dureaza ore intregi. Din aceasta pricina, este recomandat sa apelati ca transport in comun autobuzele, deoarece ele dispun de propria banda.

Temperaturile din aceasta regiune oscileaza, adeseori, intre valorile de 25 si 30 de grade Celsius pe toata perioada anului. Totusi, este recomandat sa evitati orasul in luna Octombrie, deoarece, de cele mai multe ori, in aceasta perioada ploua incontinuu la o intensitate foarte mare.

Semarang