Ghid turistic Surabaya

Recomandat pentru: arhitectura, situri religioase, plimbari in aer liber, puncte de interes

Despre Surabaya

Surabaya este al doilea oras ca marime din Indonezia, cu o populatie ce depaseste numarul de 6 milioane, dar care, totusi, nu dispune de prea multe obiective turistice. Dar, este bine de stiut ca acest oras nu se bazeaza pe turism, ci, mai degraba, pe afaceri, in special pe comert.

Precum in majoritatea oraselor din Indonezia, temperatura din acest oras nu variaza, destul de mult, pe perioada unui an, ea osciland intre 26 si 31 de grade Celsius, in functie de anotimp. In plus, Surabaya este bine de evitat pe perioada iernii daca doriti sa il vizitati, deoarece in acest anotimp ploile tind sa acapareze orasul pana la venirea primaverii.

Totusi, multi turisti vin in Surabaya sa viziteze unele obiective turistice deosebite, cum ar fi Geraja Kalahiran Santa Perawan Maria, cea mai mare biserica din acest oras. Odata ajunsi aici, veti intra, in mod automat, intr-o stare de relaxare si serenitate, datorita frumusetii gradinilor si a arhitecturii si a detaliilor olandeze superbe care acapareaza intreaga cladire.

In plus, este recomandat sa vizitati si Tugu Pahlawan – un monument dedicat eroilor care au murit in Razboiul pentru Independenta, Moscheea Masjid Cheng Ho – construita intr-un stil arhitectural tipic chinez si House of Sampoerna – un complex olandez construit in anul 1862. Desigur, sunt mai mult obiective turistice, dar prea putine pentru o metropola ca aceasta.

Daca doriti sa va relaxati si va aflati in Surabaya, atunci mergeti la Ciputra Waterpark, cel mai mare parc acvatic din acest oras. Aici, aveti la dispozitie mai multe piscine, topogane cu apa, si alte metode de petrecere a timpului liber.

Fara indoiala, nu va veti plictisi in Surabaya daca doriti sa va petreceti vacanta in acest oras, dar, probabil, nu va veti distra intr-atat de mult precum ati face-o intr-o alta regiune.

Top obiective turistice Surabaya

Moscheea Ampel din Surabaya
Moscheea Ampel din Surabaya

Un loc interesant ce merita vizitat in Surabaya este Moscheea Ampel, o constructie ce adaposteste si mormantul lui Sunan Ampel. Acesta este unul dintre...

Centrul Istoric din Surabaya
Centrul Istoric din Surabaya

O vacanta in Surubaya nu ar fi completa daca nu vizitati orasul vechi, un loc incarcat de istorie, pitoresc si dominat de cladiri ce dateaza din timpul...