Informatii utile Surabaya

Date generale


Moneda: Rupie indoneziana (IDR)
Limba oficiala: Indoneziana
Fus orar: GMT 07:00

Surabaya este recunoscuta pentru


arhitectura
situri religioase
plimbari in aer liber
puncte de interes

Cand este indicat sa vizitati orasul Surabaya

Surabaya poate fi vizitat pe toata perioada anului, desi este indicat sa se evite lunile Decembrie, Ianuarie si Februarie, datorita nivelului mare de precipitatii. Temperaturile de pe aceste meleaguri variaza intre 26 si 31 de grade Celsius, ele fiind proprice pentru ca turistii sa poata avea vacanta pe care si-au dorit-o.

Temperaturi medii lunare in Surabaya, Indonezia

Modalitati de plata in Surabaya

Singura moneda acceptata de catre magazinele din acest oras este rupia indoneziana. Cu toate acestea, nu veti avea nici o problema in a gasi o banca sau un schimb valutar, mai ales in centrul orasului, acesta fiind impanzit de astfel de institutii.

Transportul in Surabaya

Surabaya dispune de Aeroportul Juanda, al doilea ca aglomeratie dupa cel din capitala Jakarta. Chiar daca aici se afla o statie de tren si mai multe de autobuze, Surabaya se afla la o distanta destul de mare de alte orase, iar, cu siguranta, nici un turist nu doreste sa piarda prea mult timp fara a vizita sau a explora un nou oras.

 

Shopping in Surabaya

Tunjuangan Plaza este cel mai mare complex de cumparaturi din Surabaya, aici putandu-se gasi 4 cladiri distincte ce pun la dispozitia dumneavoastra magazine cu haine, restaurante, cluburi, si multe alte oportunitati de petrecere a timpului liber.

Totusi, exista mai multe mall-uri in Surabaya ce merita atentia dumneavoastra, cum ar fi Galaxy Mall, Grand City Mall, Lenmarc Mall si Ciputra World Mall.

Viza turistica pentru Surabaya

Pentru a calatori in Indonezia, veti avea nevoie de o viza turistica pe care o puteti procura la intrarea in tara. In plus, veti avea nevoie de un pasaport care are o valabilitate mai mare de 6 luni, pentru a nu intampina vreo problema la vama.