Informatii utile Surakarta

Date generale


Moneda: Rupie indoneziana (IDR)
Limba oficiala: Indoneziana
Fus orar: GMT 07:00

Surakarta este recunoscuta pentru


cultura
shopping
gradini
natura
gradina zoologica
gastronomie

Cand este indicat sa vizitati orasul Surakarta

Clima din Surakarta este extrem de prielnica pentru turisti, deoarece ea nu depaseste, de obicei, valoarea de 30 de grade Celsius si scade sub 25. In plus, lunile Decembrie, Ianuarie si Februarie sunt, de obicei, mai racoroase, temperaturile osciland undeva intre 23 si 25 de grade Celsius.

Temperaturi medii lunare in Surakarta, Indonezia

Modalitati de plata in Surakarta

Moneda oficiala din aceasta tara este rupia indoneziana, dar, daca aveti un alt tip de monda la dumneavoastra, stati fara griji, deoarece toate centrele de cumparaturi dispun de minimum o banca si de un schimb valutar. Totusi, este bine de stiut ca nu va aflati in pericol daca doriti sa schimbati banii intr-o zona din suburbii, deoarece localnicii sunt, adeseori, prietenosi, deoarece nivelul de trai este putin mai ridicat fata de alte orase din Indonezia.

Transportul in Surakarta

Puteti sa veniti in Surakarta cu avionul, prin intermediul Aeroportului International Adisumarmo. Desi este un aeroport mic, el efectueaza destul de multe curse, in special cu orase mari din Europa precum Londra sau Munchen.

Daca va aflati in Yogyarta, atunci puteti veni in acest oras cu o masina, distanta putand fi parcursa in doar 30 de minute, sau cu trenul, dar, adeseori, acesta din urma este supraaglomerat.

Posibilitati de cazare in Surakarta

Indiferent de bugetul pe care il aveti, cu siguranta veti gasi un hotel sau o alta modalitate de cazare pe gustul dumneavoastra. Daca bugetul de care dispuneti este unul mediu, atunci este recomandat sa mergeti Sahid Kusuma sau Novotel, aceste hoteluri conditii foarte bune pentru 20 – 25 de dolari pe noapte.

Dar, totusi, daca aveti la dispozitie un buget mai mare, atunci alegeti Lor-in Solo sau Baron Indah Hotel, acestea oferind cel mai inalt nivel de confort din Sokarta.

Shopping in Surakarta

Din cauza importantei turistice, au fost construite o sumedenie de centre de cumparaturi, pentru ca turistii sa dispuna de cat mai multe oportunitati de petrecere a timpului liber. Este recomandat sa vizitati Solo Square, Ratu Luwes, Windujenar sau Batik Semar, daca doriti sa dispuneti de toate serviciile de care aveti nevoie.

Viza turistica pentru Surakarta

Pentru a putea ajunge in Indonezia veti avea nevoie doar de un pasaport, cu o valabilitate mai mare de 6 luni. Cu toate acestea, odata ce ati ajuns in aceasta tara, va trebui sa procurati o viza turistica, ce va putea fi eliberata in momentul in care ati intrat in Indonezia.

Surakarta