Ghid turistic Tuban

Recomandat pentru: -

Despre Tuban

Tuban este un oras cu o valoarea istorica si cultura extrem de mare pentru Indonezia si el se afla la doar 100 de kilometri de metropola Surabaya. Conform statisticilor, Tubanul este vizitat de catre mai multi turisti fata de Surabaya, si este lesne de inteles de ce acest lucru are loc.

In era Majapahita, Tubanul era unul dintre cele mai importante porturi, mai ales in jurul secolului al XI-lea, cand chinezii dominau aceste meleaguri. Tubanul este vizitat mai ales pentru pesterile, plajele si padurile deosebite de care dispune. Adeseori, turistii se indragostesc imediat de acest loc, datorita privelistilor pitoresti pe care le pot obseva in orice loc.

Totodata, aici se fabrica cel mai bun vin de palmier din lume, Tubanul fiind cel mai important exportator si producator al acestui produs. Gustul este foarte bun deoarece el se serveste in cani de bambu, ce sunt numite, de catre localnici, „centak”.

Tuban este supranumit „orasul celor 1000 de pesteri”, o mare parte dintre ele continand stalagtite si stalagmatite, acestea fiind un tip de formatiune care se ridica din podeaua pesterii din cauza unor acumulari ale unor substante. Imaginea rezultata din acest proces este una deosebita, iar turistii raman inmarmuriti atunci cand vad o sumedenie de astfel de elemente.

Chiar daca este un orasel mic, avand mai putin de 50.000 de locuitori, el gazduieste, anual, peste un milion de turisti, multi dintre ei revenind an de an datorita frumusetii si impetuozitatii Tubanului.

Tuban