Ghid turistic Ubud

Recomandat pentru: lacasuri de cult, situri religioase, alte atractii

Despre Ubud

Desi este un oras cu o populatie de doar 30.000 de locuitori, Ubud este una dintre cele mai diversificate regiuni din punct de vedere cultural si artistic, turismul dezvoltandu-se atat de mult in ultima perioada, incat numarul locuitorilor se mareste si cu 1000% in unele perioade ale anului.

Este stiut faptul ca istoria Insulei Bali a inceput in acest oras, Ubud. Cele mai vechi manuscrise si obiecte vechi de pe insula sunt din Ubud, iar el era stiut, in trecut, ca fiind un centru de vindecare pentru toti cei de pe Bali. In Ubud exista foarte multe obiective turistice, reprezentate prin moschei si monumente vechi, care prezinta stiluri arhitecturale deosebite. In plus, acestea prezinta si detalii ale unor altor culturi, din cauza razboaielor de cucerire care au avut loc. Astfel, in ziua de azi, Ubud este un centru cultura si istoric deosebit pentru Indonezia, statul investind foarte multi bani pentru a dezvolta aceasta regiune, din punct de vedere turistic, datorita potentialului enorm pe care o are in aceasta privinta.

Detaliile arhitecturale pe care le veti putea vedea in Ubud sunt cu totul si cu totul unice si deosebite. Goa Gajah este un astfel de monument, care dateaza inca din secolul al IX-lea si reprezinta intrarea intr-o pestera sculptata in forma unui demon care sta cu gura deschisa. In anul 1950, acesta a fost declarat ca apartine Patrimoniului Mondial Unesco, iar turistii se aliniaza, in fiecare zi, sa il viziteze.

Conform legendei, un preot Javanez pe care il chema Rsi Markendya, a meditat la confluenta dintre doua rauri, pentru a ridica, din senin, Templul Gunung Lebah. Asadar, in ziua de astazi, aceasta este una dintre cele mai vizitate zone de catre pelerini, anual adunandu-se zeci de mii de credinciosi.

Padurea Ubud Monkey este recunoscuta a fi una sfanta, datorita unui templu vechi care domina aceasta zona. Privelistea pe care o veti putea observa, odata ce veti ajunge la acest templu, va fi una deosebita, deoarece constructia se imbina, in mod perfect, cu natura.

Chiar daca Ubud nu este un loc vizitat de catre turistii traditionali, din punct de vedere religios el reprezinta un adevarat centru. Pelerini din intreaga lume doresc sa ajunga in Ubud, iar cei care reusesc acest lucru spun ca experimenteaza sentimente de meditatie si serenitate la templele de pe aceste meleaguri.

Top obiective turistice Ubud

Altarul Zeitei Saraswati din Ubud
Altarul Zeitei Saraswati din Ubud

Pentru cei ce aleg sa-si petreaca vacanta in Ubud, un obiectiv ce nu trebuie ratat este templul dedicat zeitei hinduse Saraswati, recunoscuta ca Zeita...