Informatii utile Insula Norfolk

Date generale


Capitala: Kingston
Moneda: Dolar australian (AUD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT 11:00

Insula Norfolk este recunoscuta pentru


peisaje
relaxare
alte atractii

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Insulele Norfolk

In Insulele Norfolk clima este placuta de-a lungul intregului an, in conditiile in care temperaturile nu scad sub 10 grade si rare ori depasesc 26 de grade. Insulele sunt traversate de un anotimp ploios intre lunile aprilie si august. In timpul verii, se inregistreaza intre 24°C si 28°C, in timp ce iarna temperaturile medii se situeaza in jurul a 20°C.

Temperaturi medii lunare in Insula Norfolk

Ce sa luati in bagaje

Pentru o vacanta in Insula Norfolk optati pentru imbracaminte din materiale naturale, subtiri, pe care sa le puteti adapta in functie de itinerariul de vacanta. Fiti pregatiti cu incaltaminte sport pentru plimbarile in rezervatiile naturale, dar si o jacheta impermeabila pentru zilele ploioase. Un pulover se va dovedi util in noptile racoroase, alaturi de bluza cu maneca lunga. Incercati sa nu uitiati produsele de igiena personala, mai ales daca sunteti adeptii unui anume brand, si nu uitiati ochelarii de soare si camera foto.

Modalitati de plata in Insulele Norfolk

Moneda nationala in insula Norfolk este dolarul australian. Majoritatea magazinelor au statut de duty-free, motiv pentru care multe produse pot fi achizitionate la preturi avantajoase. Cele mai multe magazine din insule sunt concentrate in Burnt Pine, de unde puteti sa va procurati suveniruri, dar si articole de imbracaminte sau carti. Pietele sunt un spatiu de socializare foarte interesant si sunt deschise in fiecare duminica dimineata, in apropierea Postei. In majoritatea magazinelor sunt acceptate platile cu cardul Visa, Mastercard. Retineti faptul ca serviciile bancare sunt limitate. In insula exista doar un singur bancomat, asa ca asigurati-va ca aveti suficiente fonduri cash pentru platile curente.

Transportul in Insulele Norfolk

In insula nu exista un sistem de transport public, motiv pentru care localnicii fie parcurg distantele pe jos, fie apeleaza la serviciile de taxi, in timp ce turistii pot inchiria autoturisme de la companiile care au birouri deschise in principalele hoteluri si statiuni turistice. Unele hoteluri asigura tranpsortul clientilor pe toata durata vacantei, asa incat e bine sa va interesati si de acest aspect inainte de a face rezervarea. Este important de stiut ca taxiurile nu raspund decat la comenzile prin telefon, asa ca salvati in memoria telefonului contactele companiilor de taxi, daca nu vreti sa mergeti pe jos. Daca doriti sa explorati insula pe cont propriu, aveti nevoie de permis international valid pe durata sejurului. Autoturismul se conduce pe partea stanga a sensului de mers. Acordati o atentie deosebita animalelor prezente mai tot timpul pe carosabil, mai putin in centrul oraselor, care, conform regulilor locale, au intotdeauna prioritate. Insula dispune de 170 km de sosele asfaltate, bine intretinute, iar in intersectii se acorda prioritatea de dreapta. Incercati sa nu depasiti limitele de viteza stabilite la 50 km /h in afara zonelor urbane, 40 km/h in orase si 25 km/h in rezervatiile nationale. In apropierea scolilor, viteza maxim admisa este de 30 km /h in intervalul 08.00 si 15.30.

Viza turistica in Insulele Norfolk

Teritoriu extern al Australiei, accesul turistilor romani in insula Norfolk presupune obtinerea, in prealabil, a vizei prin sistemul eVisitor si a pasaportului valid pe o perioada de cel putin 6 luni de la solicitarea vizei. Este necesara incheierea unei asigurari medicale pe durata sejurului turistic.