Despre Kingston (NF)

Kingston reprezinta capitala Insulei Norfolk, fiind locul in care isi desfasoara activitatea toti cei din conducerea statului. Interesant despre Kingston este faptul ca e al doilea cel mai vechi oras din Australia, reprezentand astfel o destinatie turistica aparte pentru toti cei pasionati de istorie si cultura. Majoritatea localnicilor vorbesc limba engleza, dar este posibil sa auziti si diferite dialecte, din cauza unor influente de odinioara. Astfel, iata cateva sugestii: “Wataeih?” inseamna “Buna, ce faci?”, “Ai gwen naawi” se traduce “Merg sa inot”, iar “Dem es sweet wettles” inseamna “A fost o mancare delicioasa”.

Din punct de vedere geografic, Kingston este situat in partea de est a campiei cu acelasi nume, ce se ridica la doar 20 de metri deasupra nivelului marii. Depre Campia Kingston este bine de stiut faptul ca se intinde pe aproximativ 1,5 kilometri lungime, respectiv cinci sute de metri latime si cuprinde nisipuri calcaroase in partea de sud, dar si argile bazaltice in partea de nord. Mai apoi, in partea de vest veti descoperi Dealul Flagstaff.

Istoria arata faptul ca orasul australian Kingston a fost fondat pe 6 martie, in anul 1788 de catre Lieutenant Phiilpi Gidley, impreuna alti douazeci si doi de oameni. Dintre acestia, noua erau barbati si sase erau femei, toti fiind puscariasi. Toti cei 23 de oameni care sunt considerati a fi fondatorii Kingstonului au aterizat in acea zi pe teritoriul actualului oras. Ulterior, incepand cu anii 1830 a inceput realizarea orasului modern, actiune care a dus la ceea ce veti vedea astazi in Kingston.

In prezent, Kingston pune la dispozitia turistilor foarte multe obiective interesante si demne de vizitat. Dintre acestea, vom aminti in primul rand Muzeul Insulei Norfolk, in care veti descoperi multe dintre povestile localnicilor. Faimos pentru istoria sa colorata, muzeul atrage anual sute de mii de turisti. El este deschis de luni pana sambata, intre orele 10-15, cu precizarea ca acest obiectiv este format din mai multe cladiri din oras.

Mai apoi, va sugeram sa treceti si pe la Casa Guvernatorului, o cladire ce se afla pe Dove Plot si de unde veti avea parte de o panorama deosebita asupra intregului oras. Construita in 1804, dar modificata ulterior, in anul 1828, aceasta casa este una dintre cele mai vechi din Kingston si inca este folosita de catre conducatorii teritoriului. Lista obiectivelor nu se opreste insa aici, pentru ca turistii mai pot merge si in Golfurile Emily, Slaughter, la noile baraci militare, pe podul Bounty Street sau la ruinele New Gaol.

Atunci cand plecati spre Kingston trebuie sa aveti in vedere faptul ca sistemul de transport public nu este foarte bine pus la punct. De aceea, puteti apela la taxiuri sau puteti sa inchiriati o masina. Ultima varianta se va dovedi mai buna, pentru ca astfel va veti putea deplasa oriunde, oricand doriti. Aveti insa grija, pentru ca limita de viteza in Kingston, dar si pe intreaga insula este in general de 50 de kilometri pe ora. Asadar, noi va dorim vacanta placuta!

Kingston (NF)