Informatii utile Insulele Bermude

Date generale


Capitala: Hamilton
Moneda: Dolar din Bermuda (BMD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -04:00
Religie: Crestini (75%), Alte religii (25%)

Insulele Bermude este recunoscuta pentru


arhitectura
divertisment
atractii inedite
cultura
muzee
arta
expozitii

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Insulele Bermude

Clima in Insulele Bermude este diferita fara de celelalte insule din Caraibe si este impartita in doua sezoane. Sezonul de vara incepe in luna aprile si se termina in luna octombrie, iar temperatura medie este de 29° C. Umiditatea aerului este foarte ridicata (84% mai ales in august), ceea ce poate crea un oarecare discomfort. In aceasta perioada a anului sunt foarte frevcente uraganele.

Temperaturi medii lunare in Insulele Bermude

Sezonul de iarna este cuprins intre lunile noiembrie si martie. Atunci temperatura este in medie 21° C. Temperatura nu este indicata pentru inot, dar se pot realiza alte activitati interesante, precum golf sau drumetii.

Ce sa luati in bagaj

Vremea fiind tot timpul placuta, puteti sa impachetati numai haine de vara, racoroase care sa va permita realizarea diferitelor activitati. Majoritatea timpului il veti petrece in apa, la soare deci este indicat sa aveti crema pentru protectie solara.

Puteti de asemenea, sa va pregatiti corespunzator pentru drumetii sau vizitarea diferitelor obiective turistice. Incaltamintea trebuie sa fie cat mai comoda, deoarece aveti multe de vizitat.

Transportul in Insulele Bermude

In Bermude turistii nu au voie sa sofeze, dar sistemul de transport in comun este foarte bine organizat. Astfel, autobuzele reprezinta un mijloc de transport utilizat atat de localnici cat si de turisti. Exista 11 trasee de autobuz, iar pretul difera de la o zona la alta. Plata se poate face in monede, fiind platita suma exacta, sau se pot achizitiona jetoane sau un permis de transport pentru diferite trasee. Puteti intreba soferul de autobuz in legatura cu destinatia la care doriti sa ajungeti, iar acesta va ofera informatiile necesare inclusiv biletul de transfer care este valabil pentru calatoria cu autobuzul de legatura. De asemenea, autobuzele opresc numai la cerere si exista obiceiul sa se salute atat conducatorul autobuzului cat si calatorii aflati in autobuz.

Autobuzele au traseuri fixe si circula regulat. Reprezinta o sursa sigura de deplasare si considerabil mai ieftina in comparatie cu taxurile.

Un mod distractiv de a circula este cu motocicleta. Acesta se poate inchiria de catre turistii cu varsta de peste 16 ani, chiar daca nu poseda permis de conducere. Viteza de deplasare este redusa si se circula pe partea stanga.

Un mod de a calatori intre insule este cu feriboat-ul sau cu barci de agrement. Astfel puteti admira peisajul incantator si sa va relaxati, bucurandu-va de o plimbare pe apa.

Magazine si piete in Insulele Bermude

Unul dintre cele mai cunoscute magazine, este magazinul Crisson. Acesta s-a infiintat in anul 1921 si de atunci s-a extins la 11 sucursale. De aici se pot cumpara bijuterii si ceasuri de cea mai buna calitate. Pretul este cu 30% mai mic fata de cel din Statele Unite.

Magazinul Irish Linen din Hamilton are o vechime de peste 50 de ani. Gasiti lenjerie de cea mai buna calitate, dar preturile difera de la 50$ la 3600$. Puteti, de asemenea sa cumparati lenjerie facuta la comanda.

Bermuda Craft Market si Bermuda Art Center sunt locurile ideale de unde puteti cumpara mestesugurile locale. Aveti de ales dintre turte de rom, jeleuri englezesti, dar si o gama variata de harti vechi.