Cum se ajunge in Insulele Cayman

Calatoria cu avionul in Insulele Cayman

Calatoria intre cele trei insule se poate face pe calea aerului, cu ajutorul companiilor Cayman Airways si Cayman Express, care pun la dispozitia turistilor numeroase, mai ales in timpul sezonului turistic de varf. Principalul aeroport al tarii se gaseste pe Insula Grand Cayman si poarta numele de Owen Roberts Interenational Airport (GCM). De aici puteti zbura spre insula Cayman Brac, cu destinatia Gerrard Smith Airport (CIB), in timp ce turististii care doresc sa-si petreaca vacanta in Little Cayman, vor ateriza pe aeroportul Edward Bodden Airport (LYB).

Calatoria de la Bucuresti, cu destinatia Cayman, presupune escala la Londra si una de lunga durata (21 ore) la Miami, in timp ce zborul efectiv dureaza 15 ore.

Calatoria cu masina in Insulele Cayman

Daca aveti in plan sa explorati insulele pe cont propriu, trebuie sa stiti ca masina se conduce pe partea stanga, dupa modelul englezesc si aveti nevoie de permis de conducere local, care va este eliberat in baza celui obtinut in tara, de catre compania care va inchiriaza autoturismul sau de catre politia locala, pentru care trebuie sa achitati un tarif de 8 USD. Limitele de viteza sunt stabilite la 40 km/h in localitati, 50 km/h in afara zonelor urbane si maximum 80 km/ pe autostrada. Drumurile sunt foarte bine intretinute, dar este bine sa conduceti cu prudenta, mai ales in zonele unde este semnalizata prezenta testoaselor si a iguanelor. Nu plecati nicodata la drum fara o harta detaliata si informati-va asupra starii drumurilor de la centre de informare turistica sau de la companiile de unde inchirati autovehiculul. Majoritatea companiilor care ofera servicii rent-a-car au birouri deschise in incinta aeroporturilor si a marilor hoteluri. Sub aspectul costurilor, este de preferat sa inchiriati o masina decat sa circulati cu taxiul. Taxiurile sunt numeroase si stationeaza in incinta aeroporturilor si in preajma principalelor hoteluri. Multe dintre ele sunt microbuze care pot transporta mai multe persoane la un drum, care, la final, impart costul cursei. Preturile de pornire sunt fixate de la 6.25 USD/1.5 km. Una dintre metodele cele mai convenabile pentru a calatori in Insulele Cayman ramane totusi inchirierea unui autovehicul, care va poate oferi mai multa mobilitate dar si confort.

Calatoria cu autocarul in Insulele Cayman

Calatoria cu autobuzul este o optiune de transport la indemana tuturor celor care viziteaza Insulele Cayman, mai ales daca sunteti conditionati de un buget de vacanta limitat. Exista un numar destul de mare de autobuze care fac legatura intre capitala Georgetown si renumita plaja Seven Mile sau in localitatile de pe coasta vestica. Microbuzule, destul de multe si ele, fac legatura intre destinatii turistice din capitala, cat si in restul insulei. Acestea au inscrisa pe parbriz destinatia spre care circula, asa ca nu aveti cum sa va rataciti. De asemenea, statiile sunt bine semnalizate pe drumul ce duce spre West Bay, dar soferii vor opri sa va ia de pe traseu, daca le semnalati intentia de a urca si vor opri la destinatia la care vreti sa ajungeti. Pretul biletului este accesibil, 2 USD/persoana, singurul inconvenient fiind legat de faptul ca nu circula dupa un orar fix, dar pentru ca sunt destul de numeroase, nu riscati sa pierdeti prea mult timp in statii. Statia centrala se gaseste in capitala, pe str. Edward, vis a vis de Bibilioteca Publica. Tot de aici puteti solicita informatii privind rutele si costurile de calatorie pentru destinatiile care va intereseaza. In centrul capitalei exista cateva autobuze care circula pe rute fixe, cu statii in principalele cartiere si pentru care platiti 1.50 USD/calatoria. Rutele pot fi identificate dupa numarul inscris pe autobuz, iar biletul se cumpara de la sofer.

Calatoria cu feribotul in Insulele Cayman

In mod neasteptat, nu exista un serviciu de transport public cu feribotul intre Insulele Cayman. Dar nu va faceti griji, pentru ca exista optiuni diverse pentru a vizita insulele din imprejurimi. In acest sens, puteti inchiria yachturi cu sau fara echipaj la bord, in functie de preferinte. Cel mai convenabil mod de a inchiria o barca este sa apelati la punctul de informare turistica din golfurile situate in apropierea statiunilor turistice sau la hotelul unde v-ati cazat. Intre Cayman Brac si Little Cayman puteti folosi cursele de feribot pentru un tarif de 20 USD, un drum ce dureaza aproximativ jumatate de ora. In timp ce serviciul de feribot care face legatura intre Grand Cayman si Rum Point, dureaza putin peste o jumatate de ora si au ca punct de plecare golful din fata hotelului Recency Hotel, situat pe plaja Seven Mile.