Ghid turistic Little Cayman

Recomandat pentru: snorkeling, pescuit, plaja

Despre Little Cayman

Little Cayman este o insula care face parte din Insulele Cayman. Aceasta este situata in Marea Caraibilor, la 8 km vest de Cayman Brac.

Little Cayman a fost mentionata pentru prima data de catre Cristofor Columb la 10 mai 1503. La acea vreme, Columb a numit insulele "Las Tortugas" pentru ca aici a gasit foarte multe testoase marine. Insulele au fost redenumite mai tarziu "Las Caymanas" datorita populatiei de iguane care traieste aici.

Prima asezare de pe insula a fost infiintata in secolul al XVII-lea, atunci cand pescarii au infiintat tabere aici. Dupa un raid al corsarilor spanioli, asezarile au fost abandonate in 1671, iar insula nu a fost restabilita pana in 1833, cand Blossom Village a fost infiintat de cateva familii. Pana in secolul al XX-lea, cateva sute de persoane traiau pe Little Cayman si exportatau nuci de cocos si franghie marina.

Little Cayman este renumita pentru scuba diving. Cele mai cunoscute zone de aici, Bloody Bay si Golful Jackson, sunt situate pe partea de nord a insulei. Potrivit lui Phillipe Cousteau, Bloody Bay este clasat ca unul dintre locurile cele mai bune de scufundari din lume; acesta este un ostrov mic in largul coastei de sud a Little Cayman ce poate fi vizitat prin intermediul unei barci cu panze sau caiac.

Pe mica insula veti gasi cateva restaurante, un aerodrom, un oficiu postal, o statie de pompieri si o biserica. Statiunile de pe insula, care ofera scuba diving si cazare sunt mici.

Little Cayman este accesibila pe calea aerului (Cayman Airways) si pe apa atat din Cayman Brac cat si din Grand Cayman.

Little Cayman