Ghid turistic Aitutaki

Recomandat pentru: laguna, plaja, kitesurfing, snorkeling, pescuit

Despre Aitutaki

Aitukaki, numit de catre localnici si Araura, Ararau sau Utataki, este unul dintre cele mai mari asezaminte ce fac parte din Insulele Cook. Aici nu locuiesc mai mult de 2000 de persoane, insa se poate afirma despre Aitukaki ca este a doua cea mai vizitata insula din Arhipelagul Cook. De precizat este faptul ca principalul sat din Aitukaki este Arutanga si ca el se afla in partea de vest a insulei.

Din randul obiectivelor turistice putem aminti faimoasa laguna centrala, care are ape turcoaz, clare si limpezi, dar si plaje aproape neatinse de mana omului, de altfel foarte frumoase si atragatoare pentru o zi perfecta daca doriti sa va bronzati. Mai apoi, daca pasii va vor purta catre partea de nord a insulei, veti putea descoperi cea mai veche biserica din Aitukaki. Aceasta este deja foarte cunoscuta si este de o frumusete rar intalnita, in ciuda faptului ca salasluieste aici de ani buni. Nici Tapuaetai nu trebuie sa va lase indiferenti, intrucat aceasta este una dintre insulitele satelit ale Aitukaki si se spune deseori despre aceasta ca este cea mai importanta atractie turistica. De aici veti avea o priveliste de neuitat asupra lagunei.

Sportul este si el un simbol de pe frumoasa insula. Cele mai populare sporturi sunt rugby-ul, netball-ul si voleiul. In Aitukaki exista patru cluburi sportive, dar si opt echipe. Cei mai buni sportivi din Aitukaki joaca deseori impotriva celor mai temuti rivali ai lor, respectiv cei din echipa Rarotonga.

Un alt simbol al Aitukaki este dat de faptul ca in fiecare sambata, in majoritatea satelor de pe insula se deschid pietele in care veti intra ca intr-un vartej. Voie buna, muzica, produse proaspete, dar si suveniruri: acestea sunt ingredientele care fac din toate zilele de sambata un adevarat carnaval atat pentru localnici, cat si pentru turisti.

Numeroase alte surprize inedite va asteapta cand alegeti Aitukaki drept destinatie pentru vacanta. De aceea, va recomandam cu multa caldura aceasta insula. Ea asteapta sa o descoperiti!

Aitutaki