Ghid turistic Atiu

Recomandat pentru: pestera, alte atractii

Despre Atiu

Faimoasa in Arhipelagul Cook in primul rand pentru numeroasele pasari colorate, Insula Atiu este una dintre cele mai mari si mai frumoase din zona. Se spune ca primul om care a trait aici era de fapt Tangaroa, zeul divin al marii. Mai apoi, in anul 1777, Capitanul Cook a fost primul European care a reusit sa puna piciorul pe frumosul petec de pamant, al carui maluri sunt scaldate de apele Pacificului.

Insula mai este cunoscuta si sub numele de Enuamanu, cuvant care inseamna de fapt “Pamantul pasarilor”. Acest lucru este datorat faptului ca in Atiu traiesc pana si specii rare de pasari care nu se gasesc in alte zone din lume. De asemenea, trebuie sa mai stiti ca odinioara insula era de fapt un mare vulcan. Acesta s-a scufundat acum aproximativ 100.000 de ani, iar in urma sa a ramas un recif de corali in jurul unui platou destul de jos.

Un lucru de care localnicii din Atiu sunt astazi foarte mandri este ca aici cafeaua chiar creste in copaci. Gustul cafelei este unul cu totul deosebit, iar parfumul ei este inconfundabil. Nu trebuie sa ratati o vizita la Fabrica de Cafea din zona. Turul acesteia se va incheia, bineinteles cu o degustare din delicioasa bautura. Daca doriti ceva mai tare, atunci va sugeram sa incercati din berea locala. Ea este foarte concentrata si tare. De acum ceva timp, a devenit o adevarata traditie pentru localnici sa reuneasca turistii in jurul unei mese pentru a-i incanta cu bere si cu povesti despre Atiu. Cei care traiesc pe frumoasa insula nu va vor trata ca pe niste turisti, ci mai degraba ca pe niste oaspeti fata de care simt ca au datoria sa-i serveasca si sa-i trateze cu tot ce au mai bun.

In concluzie, Atiu este locul ideal pentru o vacanta linistita, in care va domni o atmosfera prietenoasa si de neuitat!

Atiu